Öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi

Öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde eğitim gören ilkokul öğrencileri “Kızgın Kuşlar Trafikte” adlı tiyatro oyunu ile hem öğrendi hem de eğlendi

Reşadiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde organize edilen ilçe merkezi, belde ve köy okullarında eğitim gören ilkokul çağı öğrencilerine yönelik oluşturulan tiyatro grubu bugün Reşadiyeli öğrencilerle buluştu. Reşadiye Halk Eğitim Merkezi Salonu’nu dolduran öğrenciler, “Kızgın Kuşlar Trafikte” adlı tiyatro oyununu izledi. Sergilenen oyunda çocuklara trafik işaretleri, yaya geçitleri, trafikte geçiş üstünlüğü, emniyet kemeri kullanımı ile yaya, yolcu ve sürücülerin trafikte uyması gereken kurallar oyun haline getirilerek anlatıldı. Kendilerine sorulan sorularla zaman zaman oyuna dâhil olan minikler de, yol güvenliği unsurlarını eğlenceli bir şekilde öğrenme şansı buldu.Trafik kurallarını öğrendiğini ifade eden 4’üncü sınıf öğrencisi Büşra Demir, şarkı söyleyerek öğrettiklerini ve yaya geçit kurallarını öğrendiğini ifade etti. Ahmet Akif Halacı ise “Güzel bir gösteriydi. Şarkılar eşliğinde öğrendik, resmen kalbim stres attı. Çok güzel bir gösteriydi” dedi. 4. Sınıf Öğrencisi Elif Yılmaz, “Çok güzeldi, çok güzel oynadılar, trafik kurallarını öğrendim çok beğendim.” şeklinde konuştu.

TOKAT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN