Öğrenciler sokak hayvanları için pasta, börek sattı

Öğrenciler sokak hayvanları için pasta, börek sattı

Tokat’ta ortaokul öğrencileri sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için düzenlenen kermeste pasta, börek sattı

Gaziosmanpaşa Ortaokulunda okul müdürü ve sınıf öğretmenin teşviki ile 4-10 Ekim Hayvanları Koruma Haftası dolayısı ile 5-E sınıfı öğrencileri velilerinin destekleri ile gıda kermesi düzenledi. Öğrenciler annelerinin yaptıkları pasta ve börekleri satışa sunarken, teneffüslerde öğrenciler kermesten alışveriş yaparak sokak hayvanları için katkı sağladı. Okul Müdürü İsa Çabuk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerler eğitimi kapsamında ’bir iyilik yapmak’ başlığında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek,"Bu anlamda etkinliklerimiz devam edecek. Devlet okullarında velilerimizden destekler oldukça az, bu destekleri gördükçe daha güzel etkinlikler yapmak için hazır bulunduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.Sosyal Bilgiler Öğretmeni Elvan Çolak Bektaşoğlu ise hayvanları koruma haftası dolayısı ile barınaktaki hayvanlar için bir katkıda bulunmak istediklerini belirterek,"Bu öğrencilerimizin kendi fikri idi. Okul olarak öğretim kadar eğitime de önem veriyoruz. Çocuklara böyle bir davranış kazandırmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çocuklarımız burada hayvanları için bir şeyler yapmanın ne kadar değeri olduğunu, hayvanlarında insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu öğrendiler. Bunun içinde bir şeyler yapmanın keyfine vardılar. İnşallah büyüyüp bir birey olduklarında bir meslek sahibi olduklarında da bu bilinçle davranırlar. Daha güçlü daha büyükken dünya için daha farklı şeyler yapabiliyorken, hayvanlar içinde insanlar içinde dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilirler. Biz bu amaçla hareket ediyoruz" diye konuştu.Öğrenciler ve velilerde kermesten elde edilecek gelirin sokak hayvanlarına katkı sağlayacak olmasından mutlu olduklarını dile getirdi.

TOKAT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN