Okuryazarlık seferberliğinin ilk mezunları kep attı

Okuryazarlık seferberliğinin ilk mezunları kep attı

TOKAT (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve belge almaya hak kazanan kursiyerler mezun olarak kep attı

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Selamet köyünde Okuryazarlık Seferberliği kapsamında 7 Mart’ta eğitimlerine başlayan 21 kursiyer’den 14’ü eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Kursiyerleri belgeleri düzenlenen törenle verildi. Kepleri ile diplomaları alan kursiyerler ilk mezun olmanın heyecanını yaşadı.Tokat Valisi Ömer Toraman,"Okuryazarlık kurslarımızın açılmasıyla, hedefimiz ilimizde okuma yazma oranını en üst düzeye çıkartmak. Amacımız okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmasın. Selamet köyümüzdeki artık ablalarımızın yüzü gülüyor. Yeni bir şeyler öğrenmenin aşkıyla, şevkiyle derslere giriyorlar. Bütün vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesi arzusundayız" dedi.Törene Zile İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hidayet Arıkan, diğer il protokolü üyeleri, kursiyerlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

TOKAT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN