Şeker işçileri ağızlarını bantla kapatarak eylem yaptı

Şeker işçileri ağızlarını bantla kapatarak eylem yaptı

Tokat’ın Turhal ilçesinde şeker fabrikasının Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme ihalesine çıkarılacağı gün işçiler ağızlarını siyah bantla kapatarak eylem yaptı

Turhal’da şeker fabrikası ana nizamiyesi önünde toplanan şeker işçileri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan işçilerden bazıları ağızlarına siyah bantla kapatarak ellerinde ’İşçi sustu, Turhal konuşsun’ pankartı taşıdı. Belediye binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Şeker İş Sendika Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, "O satılan fabrikaları görüyorsunuz bir tane futbolcunun fiyatı etmiyor. Bugün teklif verilecek aldığım duyumlarıma göre Turhal’ın çınarı, kalesi 10 dakikanın içerisinde satılacak. Tokat’ta bir sigara fabrikası gerçeği var. Tokat ne yaptı biliyor musunuz? Tokat sallandı ama Tokat yıkılmadı. Ama Turhal yıkılacak." dedi.Basın açıklamasının ardından grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden şeker fabrikasının önüne kadar sloganlar atarak yürüyüş yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

TOKAT/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN