Tokat’ta hedef 1 milyon turist

Tokat’ta hedef 1 milyon turist

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, turizm haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikte hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu söyledi

Tokat’ta Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda kaymakamlık ve belediyelerin kurduğu stantların açılışı yapıldı. İlçeler el sanatları, yörelerin kültürel dokusu ve yemek kültürünü tanıtığı etkinlikte halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ellik oyununa eşlik etti. Tokat Valisi Ömer Toraman başta olmak üzere protokol üyeleri Reşadiye standında keşkek güdülledi. Niksar standında ise ödüllü Kaval Ustası Yaşar Güç, kaval çalarak hünerlerini sergiledi.Hedef 1 milyon turistTokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın tarihi, doğası, kültürü, örf, adeti ve gastronomisi ile Türkiye’de tanınan bir kent olduğunu kaydetti. Tokat’ta hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu belirterek, "Bu hedef çok büyük bir hedef değil. Kademeli olarak önce 500 bin sonra 750 bin, 1 milyon hedefini ortaya koymalıyız. Meydan, Halit Sokağı, 900 adımda 900 eser, Sulu Sokak tarihi kent, şehir müzesi, kanal Tokat birer turizm projesidir" dedi.İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, ilçelerin katkıları ile düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.Tokat’ın ve ilçelerinin birbirinden güzel elişi ürünleri, yemek kültürü ve halk oyunlarının sergilendiği etkinliklere vatandaşların ilgisi gün boyu devam etti.

TOKAT/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN