Dövüş sporlarında yeni akımın adı: Wushu Taolu

Dövüş sporlarında yeni akımın adı: Wushu Taolu

Trabzon’da belirli bir koreografiyle savunma ve saldırı tekniklerinin senkronize bir şekilde, felsefi bir yaklaşımla hayali bir dövüş sistemi şeklinde canlandırıldığı ‘wushu taoli’ sporuna ilgi giderek artıyor

Bu sporun yaygınlaştırılması için Antrenör Muhammet Beldüz ile birlikte yola çıkan ekip, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu sporla ilgili daha önce İran ve Çin’de eğitim veren Muhammad ve Ahmad Husseni ile birlikte eğitimlerini sürdürdüklerini kaydeden Muhammet Beldüz, “Uzakdoğu felsefi ile yapılan, insan karakterinin geliştirilmesi, irade ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ile hoşgörülü davranış biçimini içeren kareografik hareketlerle beden ve ruhun uyumunu sağlayan bir spor dalı. Hedefimiz bu sporu ilimizde yaygınlaştırırken yetenekli sporcuları da keşfetmek” diye konuştu.Estetiğe dayalı wushu taolu sporuna gönül veren öğrenciler, antrenörler ve velilere her türlü desteği sağlayacaklarını kaydeden İl Müdürü Öztürk, “Güç, denge, uyum, ritim, tarz ve müzik gibi bileşenlerden oluşan bu sporu yapan çocuklarımızın dikkat, konsantre, odaklanma gibi özellikleri de gelişiyor, bu yönüyle derslerine de katkısı oluyor. Bölgemizde yeni yeni ilgi gören bu branşta spor yapan çocuklarımızın, gençlerimizin sayısının hızla artacağına inanıyorum” dedi.

TRABZON/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN