Vakfıkebir’de turizm doğuyor

Vakfıkebir’de turizm doğuyor

Turizm haftası kapsamında “Vakfıkebir’de Turizm Doğuyor” sloganıyla Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde turizm şenliği yapıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte turizm survivor, bilgi yarışması, mehteran gösterisi, mesleki yarışmalar, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi, aşuk ile maşuk sunumunun yanı sıra kepçe devir teslim töreni ve aşçılık yemini yapıldı.Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin turizm için gerekli olan kalifiyeli eleman yetiştirilmesinde ve misafirlerin ağırlanmasında hizmet ettiğini belirten Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, “Turizm sektörünün ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Turistleri buraya çekecek cazibe merkezlerinin olması gerekiyor. İlçemiz bu anlamda doğal güzellikleriyle, yeşilin denizle buluşmasıyla, yaylalarıyla ve farklı coğrafyasıyla bir çok güzelliklere sahip. Ayrıca hizmet sektörünün de gelişmesi gerekiyor. Bu tür çalışmalar yapıldığı müddetçe ilçemiz gelişecek ve layık olduğu yerlere gelecek” dedi.Vakfıkebir’de yapılmakta olan bir otelin yakın bir zamanda hizmet sektörüne katılacağını söyleyen Yakuta, “Belediyemiz tarafından yapılan plajımız inşallah bittiğinde ilçemize turistlerin gelmesi için büyük katkı sağlayacak. Komşu ilçemizde yapılmakta olan teleferik yine turizm için ilçemize ve bölgemize artı bir değer katacak. Trabzon’un coğrafi konumundan dolayı hem sanayinin hemde tarım sektörünün fazla gelişmesinin mümkün olamayacağı bir gerçek. Bu nedenle turizm sektörüne önem vermeli ve bu sektörü geliştirmek için çaba sarfetmeliyiz” diye konuştu.Turizm haftası dolayısıyla çeşitli faaliyetler yaparak bölgemizin turizmine ve tanıtılmasına küçükte olsa katkı sağlamak için böyle bir program düzenlediklerini söyleyen Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çoşkun Yıldız, “İlçemizi turizm alanında yükseltmek için bir kültür oluşturmaya ve o kültürü de sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle halkla buluşturmaya çalışmaktayız. Bunun için okullarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve belediyemizle müşterek hareket ederek bu alanda başarı çıtasını daha yükseğe çıkartmak için hep birlikte çalışmalıyız. Turizm haftası Vakfıkebir için, Büyükliman için, Trabzon için, Türkiye için, dünyamız için barışa, iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZON/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN