51 suç kaydı olan zanlı, mantardan zehirlenince yakalandı

51 suç kaydı olan zanlı, mantardan zehirlenince yakalandı

Hakkında 20 yıl hapis cezası ve çok sayıda dava bulunan, geçtiğimiz yıl açık cezaevinden firar eden eden zanlı, yediği mantardan zehirlenince kaldırıldığı hastanede yakayı ele verdi

Zanlı, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.Edinilen bilgiye göre, Tunceli’nin Ovacık ilçesi nüfusuna kayıtlı 52 yaşındaki Yılmaz Çengel, hakkında resmi belgede sahtecilik, insan ticareti yapmak gibi 9 ayrı suçtan Adana, Elazığ ve Malatya’da çok sayıda dava açıldı. 5 yıldan bu yana tutuklu olan ve davaları görülmeye devam edilen sanık Çengel, 2017 yılının Mayıs ayında izinli çıktığı Açık Cezaevi’ne geriye dönmeyip firar edince yakalanması için karar çıkartıldı.Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca köyüne yerleşerek hayvancılık yapmaya başladığı öğrenilen zanlı, 21 Ekim 2018 günü yanında çalışan çobanın topladığı mantardan yemesi sonrası zehirlendi. Sağlık ekiplerine haber verilmesi üzerine ambulansla köyden alınan ve Ovacık Entegre Hastanesi’ne kaldırılan Çengel’e burada müdahalede bulunuldu. Sağlık ekipleri de adli vaka olması nedeniyle jandarmayı bilgilendirdi.Hastaneye gelen ve şahsın kimlik sorgusunu yapan jandarma, Çengel’in 9 ayrı dosyadan 51 suç kaydı bulunduğunu ve firari olduğunu tespit etti.Kesinleşen 20 yıl hapis cezası varHastanede tedavisinin ardından Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen zanlı tutuklanarak, Elazığ E Tipi Cezaevine gönderildi.Zanlının daha önceden Elazığ, Malatya ve Adana’da karıştığı suçlardan şuana kadar 20 yıl 5 ay 25 gün hapis ile 80 bin TL para cezası aldığı öğrenildi.

TUNCELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN