O teröristlerden biri PKK ile işbirliği yapan MKP’nin sözde üst sorumlusu çıktı

O teröristlerden biri PKK ile işbirliği yapan MKP’nin sözde üst sorumlusu çıktı

Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin çatışmada ölü olarak ele geçirdiği 2 teröristin, MKP/HKO’lu olduğu ve terör örgütü PKK ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı

Teröristlerden birinin sözde bölge sorumlusu "Rojhat" kod adlı Orhan G. olduğu ve ormanlık alanda cesedi bulunan Rıza Örük’ü öldürenler arasında bulunduğu üzerinde durulduğu öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, dün gece İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JÖH timleri, Ovacık kırsalında operasyona çıktı. Kırsalda bir grup teröristle sıcak temas sağlayan timler, teröristlerle çatışarak 2’sini ölü olarak ele geçirdi. Teröristlerden 1 kaleşnikof, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 Glock tabanca,2’si tabancaya ait 5 şarjör, el bombası, 2 adet şemsiye, bir sahte Nüfus cüzdanı ve sırt çantası ele geçirildi.Teröristler MKP’li, Keskin nişancı tüfeği DragunovGüvenlik güçlerinin yaptığı çalışmada, öldürülen 2 teröristin, terör örgütü MKP/HKO’lu olduğunu, ancak Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) adı altında terör örgütü PKK ile birlikte hareket ettiğini belirledi. Etkisiz hale getirilen 2 teröristten 1’inin örgütün sözde bölge sorumlusu "Rojhat" kod adlı Orhan G. olduğu ve 11 yıldır bölücü terör örgütünde yer aldığı tespit edildi.Öteyandan sözde üstü düzey sorumlu teröristten ele geçirilen silahla ilgili de dikkat çekici bir ayrıntı belirlendi. Ele geçen keskin nişancı tüfeğinin, Dragunov olduğu tespit edilirken, bu silahın, çelik yeleği 1200-1300 metreden delme özelliği bulunduğu öğrenildi.Örük’ün katili olduğu değerlendiriliyor22 Eylül’de Ovacık ilçesi Sarıtosun köyünde ikamet eden Rıza Örük (58), odun toplamak için gittiği Yaylagünü köyü Çadırdüzü mezrası kırsalında ateşli silahla öldürülmüş olarak cesedi bulunmuştu. Güvenlik güçleri, Örük’ün MLKP/MKP terör örgütü tarafından öldürüldüğünü tespit etmişti. Ölü ele geçirilen 2 teröristten sözde üst düzey sorumlunun, Örük’ün öldürülmesinde yer aldığının değerlendirildiği öğrenildi.

TUNCELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN