Onlar resmini çizdi, Vali gerçekleştirdi

Onlar resmini çizdi, Vali gerçekleştirdi

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kendisine hayal ettikleri şeylerin resimlerini çizip veren özel eğitimli çocuklara sürpriz yaparak isteklerini yerine getirdi

Tunceli’de özel eğitim alan çocuklar, hayalini kurduğu şeylerin resimlerini çizdi. Daha sonra Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’i ziyaret eden çocuklar resimleri ona verdi. Vali Sonel de çocukların resimde çizdikleri arabalı yataktan, genç odasına, televizyondan, bisiklete kadar olan tüm hayallerini gerçekleştirerek hediye etti. Hayallerinin gerçek olduğunu gören çocuklar ise büyük mutluluk yaşadı."Bizleri inanılmaz mutlu etti"Çocuklarının ve kendisinin en büyük hayalinin gerçekleştirildiğini söyleyen Arda ve Ali İsmail kardeşlerin annesi Tuba Katırcı, çok mutlu olduklarını söyledi. Çocuklarının rahatsızlıklarından dolayı rehabilitasyon merkezinde eğitim aldığını aktaran Arda ve Ali İsmail kardeşlerin annesi Katırcı, "’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla ’Hayallerini Çiz’ adlı bir çalışma yapmışlar. Çocuklarım ve benim en büyük hayalimizdi. Sağ olsun vali beyler de çocuklarıma jest yaptı ve hayallerini gerçekleştirdi. Hayalleri gerçek oldu. Ben ve çocuklarım çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitimlerinde de ilerlemeler var. Böyle bir armağan bizleri inanılmaz mutlu etti” diye konuştu.Özel eğitim alan çocuklardan Zilan Yasavur da Vali Sonel’e güzel bir odası olmasını istediği hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi."Bize çocuklarımızın isteklerini yerine getirmek düşer"İsteklerini resimle anlatan özel eğitimli çocukları hayalini gerçekleştiren Vali Sonel, "Çocuklarımızı evlerini ziyaret ederek, hal hatır sorduk, çocuklarımızın mutluluklarına ortak olduk. Pınar ile Serkan özel eğitimli çocuklarımız, isteklerini resimle anlatmışlar. Serkan çay içmeyi çok seviyormuş. Pınar da televizyon izlemeyi. Ali ve Arda da iki özel eğitimli evladımız, kardeşler. İstekleri olan arabalı yataklarını resimle anlatmışlar. Rozan, Çınar ve Zilan onlar da özel eğitimli çocuklarımızdan, hayallerini, isteklerini resimle anlatmışlar. Bize de çocuklarımızın isteklerini yerine getirmek düşer, güle güle kullansınlar. Çocuklarımızın mutluluğu, mutluluğumuzdur” dedi.

TUNCELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN