Şehit öğretmenin babasından Tunceli’de önemli mesaj

Şehit öğretmenin babasından Tunceli’de önemli mesaj

Geçtiğimiz yıl Tunceli’de teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz için valilik tarafından gezici anaokulunun açılışı gerçekleştirildi

Anaokulunun açılışına katılan ve yoğun ilgi gören şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz, "Biz ölsek de dursak da kardeşiz. Ben asalak böceklerin çocuğumuzu katletmesinden dolayı Tunceli halkına ya da başka bir ilimize kin gütmüş değilim" dedi.Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yaparken tatil için memleketi Gümüşhane’ye gittiği sırada 16 Haziran 2017 günü Pülümür karayolunda bir grup PKK’lı terörist tarafından kaçırıldıktan sonra 12 Temmuz 2017 günü cenazesi bulunan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısını yaşatmak amacıyla Tunceli Valiliği, bir otobüsü gezici anaokuluna dönüştürdü.Yaptırılan gezici anaokulunun açılışı merkeze bağlı Burmageçit köyünde gerçekleştirildi. Törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Açılış için köye gelen Baba Hamit Yılmaz çiçek verilerek karşılanırken köylüler de şehit babasına yoğun ilgi gösterdi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için dua edildi."Şehitler için ne yapsak az"Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Biliyorsunuz daha önce Tunceli’de ana cadde üzerindeki bir bulvara şehit öğretmenimizin ismini vermiştik. Bugün de eğitim önceliğimiz çocuklarımız ki onlar geleceğin Türkiye’sinde güzel yerlerde olacaklar. Biz de istedik ki güzel bir gezici anaokulu yaptıralım. Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz gezici anaokulu Tuncelimizin köylerini, ilçelerini dolaşarak köylerdeki çocuklarımızla buluşacak. Şehidimizin adı yaşayacak. Hepimiz onun evlatlarıyız. Onlar bizim başımızın tacı. Şehit aileleri için ne yapsak azdır. Gezici anaokulumuz memleketimize, Tuncelimize ve bu güzel evlatlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi."Kardeşliğimiz bozulmasın"Oğlunun ismini taşıyan otobüsü gördüğünde duyguların en büyüğünü yaşadığını belirten Şehit Babası Hamit Yılmaz ise, “Aziz milletimiz var olsun. Kardeşliğimiz bozulmasın. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah. Ben Tunceli halkına ezelden beri sempatiyle bakıyorum. 1980’lerde yolum düşmüştü. Kalpler, gönüller bir. Biz ölsek de dursak da kardeşiz. Ben asalak böceklerin çocuğumuzu katletmesinden dolayı Tunceli halkına ya da başka bir ilimize kin gütmüş değilim. Önemli olan bu pırıl pırıl evlatlarımızı, güzel nesilleri bırakıp öyle ölmek diliyorum. Onurumuzla, gururumuzla, şerefimizle ölmek en güzeli” diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Sonel ve Şehit Babası Yılmaz, anaokulu öğrencilerini tek tek otobüse bindirdi. Şehit Babası Yılmaz gezici anaokulunda okuyan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği şehit babası, onlara bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.

TUNCELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN