Tırın çarptığı yaralı kurdu besliyor

Tırın çarptığı yaralı kurdu besliyor

Tunceli’de bir vatandaş, tırın çarptığı yaralı kurdu aracıyla getirdiği köyünde beslemeye başladı
Tunceli’de geçtiğimiz günlerde Pülümür Vadisi’nde bir tırın çarpıp yaraladığı kurt, yöre sakini Adil Korkmaz tarafından bulundu

Kurda sahip çıkan Korkmaz, hayvanı Nazımiye ilçesi Han köyünde tek gözlü bir odada beslemeye başlarken Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine de haber verdi. Köye gelen veteriner hekim tarafından kontrolleri yapılan kurdun arka ayaklarının çarpmanın etkisiyle zarar gördüğü belirlendi. Köyde beslenilmesine devam edilen kurdun iyileşmesinin ardından yeniden doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.Pülümür Vadisi’nde yolculuk yaptıkları esnada bir aracın kurda çarptığını gördüklerini belirten Korkmaz, “Önümüzde giden tır kurda çarpmıştı. Tır gitti. Biz de baktık hayvan yerde sürükleniyor ve yaralı. Hemen aracımızın bagajını açarak buraya getirdik. Elimizden geldikçe bir şeyler yapalım dedik. Elimizden bir şey gelmeyince çevrecileri aradık. Onlar geldi. Hayvanın fazla bir şeyi yokmuş. Belinde zedelenme varmış. Şu anda sağlıklı. Biz insanlar olarak insana verdiğimiz değeri doğaya, hayvanlara da veriyoruz. Onları da korumamız lazım” dedi.

TUNCELİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN