Tunceli’de AK Parti’den 15 Temmuz Caddesi başvurusu

Tunceli’de AK Parti’den 15 Temmuz Caddesi başvurusu

AK Parti Tunceli İl Teşkilatı, şehrin girişindeki Elazığ Caddesi isminin 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olarak değiştirilmesi amacıyla belediyeye dilekçeyle başvuruda bulundu

Ak Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve partililer, kentin girişinde bulunan Elazığ Caddesi isminin 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olarak değiştirilmesi amacıyla hazırladıkları dilekçeyi, Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak’a teslim etti.İsim değişikliği talebini içeren dilekçelerini, belediye meclis toplantı salonunda kabul eden Vali ve Başkanvekili Kaymak’tan partililer, olumlu yanıt aldı.AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, “Bu ülke şehitlerimize çok şey borçludur. Biz de bu kara günün akıllarda kalması amacıyla Tunceli’mizde de unutulmaması adına üzerimize düşen bir vazifeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım şahsi dilekçeler yazarak ilimizin girişinde bulunan Elazığ Caddesi ismini 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olarak değiştirmek istiyoruz. Bu noktada toplamış olduğumuz dilekçeleri sayın valimiz ve belediye başkanımıza takdim ettik. Kendileri de talebimizin makul olduğu kanısındadır. Meclisi toplayıp değerlendireceklerini ve kararı alacaklarını bize ilettiler” dedi.Kendilerinin de benzeri düşünceleri olduğunu ifade eden Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak ise, “15 Temmuz darbe girişiminin genç nesillerde unutulmaması açısından Türkiye’nin her yerinde bu isimler veriliyor. Biz de belediye olarak düşünüyorduk. Başkan bizden önce davrandı. Hassas düşünmüşler. Şehrimizdeki en prestijli yere bu ismi vermek aklımızdaydı. Arkadaşlarımız şehrin girişini düşünmüşler. Ben şahsen olumlu bakıyorum. Belediye meclisiyle değerlendirip kamuoyuna açıklama yapacağız. Şimdiden 15 Temmuz Caddesinin Tunceli’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TUNCELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN