Tunceli’de Ankara Gar saldırısında ölenler anıldı

Tunceli’de Ankara Gar saldırısında ölenler anıldı

Ankara Garındaki terör saldırısında hayatını kaybeden Tuncelili Muset Mak ve Adil Gür’ün mezarlarında anma programı gerçekleştirildi

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garında gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi, ölüm yıl dönümlerinde anıldı. Tunceli’de de KESK Şubeler Platformu katliamda hayatını kaybeden Mesut Mak ve Adil Gür’ün Atatürk Mahallesi’nde bulunun mezarları başında anma gerçekleştirdi.Hayatını kaybeden Mak ve Gür’ün yakınlarının yanı sıra KESK üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katıldığı anmada, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Anmada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Özcan Gürtaş, yaşanan katliam nedeniyle acı ve öfkelerinin taze olduğunu belirtti.Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkelerini diri tutacaklarını aktaran Gürtaş, "Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.Açıklamanın ardından mezarlara çiçek bırakıldı.

TUNCELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN