Tunceli’de İl Ekonomi Kalkınma Koordinasyon Toplantısı

Tunceli’de İl Ekonomi Kalkınma Koordinasyon Toplantısı

Tunceli’nin korkusuzca özgürlüğün, hürriyetin, insan hakların yaşanacağı bir il olmasını istediğinin altını çizen Vali Osman Kaymak, Cazibe merkezleri programı kapsamında 170 milyonluk kredi talebiyle 600-700 kişiye iş imkanı sağlanmasını amaçladıklarını ve Munzur gözeleri için de çok ciddi projenin olduğunu söyledi

Tunceli’de İl Ekonomi Kalkınma Koordinasyon toplantısı Valilikte Vali Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda iş adamlarına yatırım çağrısı yapan Vali Osman Kaymak,"Özel sektöre istihdam için destek vermekteyiz. Özel sektör kaynağa dayalı hizmet vermektedir. Özel sektörün dinamizm ve rekabet gücünün gelişmesi lazım. Biz de bu alanda gerekli desteği sağlamak adına ekonomik toplantılar yapıyoruz. Elimizdeki fırsatları kullanmak adına neler yapılabilir araştırması içerisindeyiz. Ekonomi toplantıları teşvik paketlerini cazibe merkezleri hizmeti sunmaktadır. İlimizde terörden sonraki konu işsizliktir. İlimizde üretim olmadığı için işsizlik had safhadadır. İlimizi teşvik paketleri ile cazibe merkezleri haline getirmek istiyoruz” dedi.Cazibe merkezi kapsamında 170 milyonluk kredi talebiyle 600 ile 700 vatandaşa iş imkanı sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Vali Kaymak, “İlimize pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Kayyum belediyesi olarak Munzur projemiz devam etmektedir. Aile Gençlik ve Kadın Merkezi ile ilgili projeyi de Bakanlığımıza vermiş bulunmaktayız. Kardeş belediyemiz olan Ümraniye Belediyesinin destekleri devam etmektedir. Daha önce duyurduğumuz Munzur Festivalini yapacağız, bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Munzur festivali halkı kucaklayan ideolojik ve siyasi olmayan etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Bizden önceki dönemlerde örgüt propagandası yapan bir zihniyet vardı. Yapacağımız festival de halkın kültürünü değerlerini diğer vatandaşlarımız ile paylaşacağı bir ortama dönüştüreceğiz. İlimizi kalkındırmak için görüş ve önerileriniz bizim için çok önemlidir"diye konuştu."Munzur Gözeleri ile ilgili ciddi projemiz var"Temel ekonomik kalkınma sektörü açısında turizm, inanç turizmi ve buna benzer istihdamlar sağlanacağını aktaran Kaymak," Munzur gözeleri ile ilgili çok ciddi projemiz var. Munzur gözelerinin dokusunu bozmadan turizme kazandırılması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Turizme odaklı yatırım kaynaklarına önem verilmektedir. Bu çerçevede kalkınma alanlarından biri olacak şekilde hizmetlerimiz devam etmektedir. Munzur gözelerini Fırat Kalkınma Ajansı’nda güdümlü proje olarak ele aldık. Yapacağımız projeler kararlılıkla devam edecek” şeklinde dile getirdi.Tunceli’nin korkusuzca özgürlüğün, hürriyetin insan hakların yaşanacağı bir il olmasını istediğinin altını çizen Kaymak, “Terörün nemalandığı şiddeti ortadan kaldıracağız. Devletimize bu konuda güvenin. Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır” şeklinde konuştu.İlin ekonomik durumu ve potansiyeli, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularının da karşılıklı değerlendirildiği toplantıya Vali Osman Kaymak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Selami Kaya, ilçe belediye başkanları, işadamları, kurum amirleri, esnaf ve sanatkar odaları birliği başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

TUNCELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN