Tunceli’nin kayyumu, vatandaşın gönlüne taht kurdu

Tunceli’nin kayyumu, vatandaşın gönlüne taht kurdu

Tunceli’ye 8 ay önce atanan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kısa sürede bir çok kişinin iş sahibi olmasına ve sorunlarının çözülmesine yardımcı olmasıyla vatandaşın gönlünde taht kurdu

Haftada iki gün halk görüşmesi yapan Vali Sonel, bunun haricinde de kendisini makamında ziyaret etmek isteyenleri de geri çevirmediği gibi düzenli olarak da mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Tunceli Belediyesi’nde gerçekleştirilen halk görüşmeleri günlerinde yaklaşık 200 kişiyi ağırlayan Sonel, toplantıda hazır bulundurduğu kurum amirleriyle birlikte vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek gerekenin yapılması konusunda talimat vererek, takipçisi oluyor.Çocuk, yaşlı ve engellilere büyük ilgi gösteren Vali Sonel’in, son halk görüşmesi ziyaretine gelen engellilerden Alican Bayoğlu’nu karşılaşması ise renkli anlara sahne oldu. Kapıdan girer girmez Sonel’e sarılan Bayoğlu’nun mutluluğu yüzüne yansıdı. Bayoğlu’nu özel olarak makamında ağırlayan Vali Sonel, çay ikram ettiği engelli vatandaşın çayını elleriyle soğutarak içirirken, iyi bir fizik tedavi merkezine göndermesi talebini de alarak gereğinin yapılacağı sözünü verdi."Kendi ailemize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranıyoruz"8 aydır Tunceli’de hem valilik hemde kayyum olarak Belediye Başkanlığını yaptığını aktaran Vali Tuncay Sonel, “Tabi bu süre içerisinde yetimlerimiz, öksüzlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başımızın tacı. Hem valiliğimizin hem de belediyemizin kapısı vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Hatta bununla sınırlı kalmayarak bizler, kenar mahallelerde her akşam birkaç evi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Burada önemli olan, vatandaşlarımıza, kendi annemize, babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde davranıyoruz" dedi."Hedefimiz 2 bin 500 vatandaşımıza iş"Kendisini ziyaret edenlerin genelde iş talepleri olduğunu belirten Vali Sonel, "Bizler de yatırımcı arkadaşlarımızla görüştük. Şu an 3 tekstil atölyemizde 621 vatandaşımız çalışıyor. Hedefimiz bu yıl içerisinde 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş vermek. Allah razı olsun yaptığımız bu çalışmalarda cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bizlere büyük destekleri var. Biz devletimizin şefkatini sıcaklığınız, Tuncelimizin güzel insanlarına göstereceğiz. Onlar bizim başımızın tacı. Kapılarımız açık, bizim her günümüz halk günü. Vatandaşlarımızı dinliyoruz, yapılacak işleri varsa onları çözmeye çalışıyoruz, olmayacak bir şey ise neden olmayacağını kendilerine izah ediyoruz. Genelde iş, burs ve eğitim desteği istiyorlar. Bunlar da karşılanmayacak talepler değil. Bizler iş, eğitim ve sağlık konusunda devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

TUNCELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN