Ünlü isimler Pertek’te

Ünlü isimler Pertek’te

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için Elazığ’a gelen ünlü isimler Tunceli’nin Pertek ilçesini gezdi

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen 10’uncu Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali devam ediyor. Festival kapsamında Elazığ’a gelen Deniz Özerman, Açelya Elmas, Nuri Alço, Hakan Yazıcı, Parla Şenol, Fatih Doğan gibi oyuncular Tunceli’nin Pertek ilçesini gezdi. Gezi esnasında oyunculara, Kazakistan Ankara Büyük Elçisi Abzal Saparbekuly, Pertek Kaymakamı Erkan Kaçmaz ve Kazakistan Büyük Elçiliği Müsteşarı Ayan Kolbay eşlik etti. Pertek’te ünlü isimler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlçede sanatçılar çeşitli etkinlikler gerçekleştirildikten sonra açık hava sinevizyon gösterimini izledi.Ata yurttan ana yurda geldiklerini belirten Kazakistan Ankara Büyük Elçisi Abzal Saparbekuly “Ana yurdun tam kenarına, köküne geldik. Elazığ ve Tunceli topraklarına geldik. Elazığ, Tunceli ve Anadolu halkına en sıcak selamlarımı iletiyorum. Burada Türkiye’nin çok değerli sinema ve sanat temsilcileri bulunmakta. Biz Türkiye’ye ilk eğitimimizi almaya geldiğimizde az önce gördüğümüz sinema gösterileriyle Türkçeyi öğrendik. Buradaki Yeşilçam camiasındaki büyüklerimizi görmek ve onlarla bir sırada oturmak benim için ayrı bir şereftir” dedi.Ünlü isimlerden Parla Şenol “Yetkililer ne iyi ettiler de bizi sizlerle buluşturdular. Güzel Elazığ’ı gördük, dolaştık ve sizlerle kaynaştık. Bu katılım plaketini bir sinemada almak benim için çok daha özel. Çünkü ben 56 yıl önce film çevirmeye başlamıştım. Sinema sahnesinde olmak ayrı bir zevk” diye açıklamalarda bulundu.Gösterimin ardından festivale katılım gösteren ünlülere plaket verildi.

TUNCELİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN