Vurulup, saklanan dağ keçisi bulundu

Vurulup, saklanan dağ keçisi bulundu

Tunceli’de koruma altına bulunan dağ keçilerinden birinin kaçak avcılar tarafından vurulduktan sonra boğazı kesilip gizlendiği ortaya çıktı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, öldürülen dağ keçisi ile ilgili soruşturma başlattı.Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Başakçı Köyü sınırlarında vatandaşlar, vurulup öldürüldükten sonra boğazı kesilerek araziye gizlenen 7 yaşlarındaki dağ keçisini buldu. Yöre sakinleri durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekiplerine haber verdi.Ekipler, dağ keçisini bulunduğu alandan aldı.Öldürülüp saklanan koruma altındaki dağ keçisini vuranların tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.Öte yandan, geçtiğimiz haftada 2 kaçak avcı,5 yaşlarındaki bir dağ keçisini öldürmüş, bir köylünün çektiği fotoğraf sayesinde yakalanarak haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştı.

TUNCELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN