Ukrayna'da Ternopol Valisi koronavirüs nedeniyle istifa etti

Ukrayna'da Ternopol Valisi koronavirüs nedeniyle istifa etti

Ukrayna'nın Çin'den tahliye ettiği vatandaşlarının yerleştirildiği bölgede yaşanan koronavirüs endişesi nedeniyle Ternopol Bölgesi Valisi istifa etti.

Ukrayna, Çin'in Vuhan kentinden tahliye ettiği vatandaşlarını, Ternopol Bölgesine yerleştirmiş ve koronavirüs bölge halkında endişe ve itirazlara neden olmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi'nden "Ukrayna vatandaşlarının Çin'den tahliye edilmesi sürecinde, Ternopol Bölge Yönetimi'nin halkı yeteri kadar bilgilendirmemesinden dolayı oluşan kargaşa sonucuna ilişkin olarak, Ternopol Valisi İgor Sopel'in istifası, Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy tarafından kabul edilmiştir" açıklaması yapıldı.

BÖLGE HALKININ TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Ukrayna, ölümcül koronavirüsün çıktığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye ettiği vatandaşlarını Ternopol Bölgesi'ne yerleştirmiş ve bu durum bölge halkının tepkisini çekmişti.

Yaşananların ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Ternopol Bölgesi Valisi İgor Sopel'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e istifasını sunduğu ve istifanın Zelenskiy tarafından kabul edildiği belirtildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN