Uşak’ta yüzlerce sığınmacı verem taramasından geçirildi

Uşak’ta yüzlerce sığınmacı verem taramasından geçirildi

Uşak İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje kapsamında mobil röntgen tarama aracıyla yüzlerce sığınmacıya verem taraması hizmeti verildi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından gerçekleşen tüberküloz taraması, Uşak İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün binasının önünde gerçekleşti. 28 Mayısta başlatılan projenin 5 gün boyunca sürdürüleceği belirlendi.Uşak’ta ikamet eden binlerce yabancı uyruklu sığınmacının sağlık kontrolünü amaçlayan projenin ilk günlerinde Suriye, İran ve Afganistan başta olmak üzere yüzlerce mültecinin ücretsiz olarak tüberküloz taraması yapıldı. Ayrıca bu proje esnasında aile hekimine kayıtlı olmayan sığınmacıların kaydı gerçekleşti. Yedi yaşın altı çocukların ise eksik aşıları tamamlandı.

UŞAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN