Vali Demir; "Büyük illerde bile bu kadar zengin tarihi yapı, tarihi eser yok"

Vali Demir; "Büyük illerde bile bu kadar zengin tarihi yapı, tarihi eser yok"

Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın ile birlikte Uşak merkezde restorasyonuna devam edilen ve restorasyon programına alının bazı tarihi yapılarda incelemelerde bulundu

iki yıldan uzun bir süredir kapalı olan ve Uşaklıların özellikle merak ettikleri Ulu camide de incelemelerde bulunan Vali Demir caminin ne zaman açılacağı sorusuna ; "Bu günkü düşünülen tarihten daha erken biteceğini şimdiden söyleyebiliriz" şeklinde cevap verdi.Vali Demir Ulu Cami’de yaptığı konuşmada hali hazır durumla ilgili olarak şu bilgileri verdi;" Uşak ilimiz il merkezindeki tarihi restorasyona tabi olan veya olacak olan tarihi yapılarımızı dolaşıyoruz. Şu anda 3. mekanımızdayız bundan sonra bir miktar daha dolaşmaya devam edeceğiz. Sonra da iki bölge kuruluşumuz ile beraber ve ildeki yetkililerimizle beraber Valilikte oturup genel değerlendirmemizi yapacağız. Bu gezilerden amacımızı birkaç basamakta ifade edebiliriz. Birincisi bunu bir fırsat bilerek tarihi yapılarımızın tanıtımını yapmak istiyoruz. Uşak’ın tarihi yapılar açısından ne kadar zengin olduğunu da bir şekilde göstermek için bu geziyi yapıyoruz. ikinci olarak buradaki çalışmalarımızda ilgili olan tüm kuruluşların beraber koordinasyon sağlayarak en hızlı şekilde nasıl yapacağını ve ne kadar çabuk ibadete açabileceğimizin hesabını yapmak için hesabını yapmak için buradayız. Dolayısıyla ilgili müteahhitlerimiz de bizimle beraber gelecekler Valilikte oturacağız değerlendireceğiz. Üçüncü olarak ta biz tarihi bir mekandayız şu an yani biz Uşak’ın eski kuşak bölümündeki zenginliklerine de ayın zamanda vurgu yapma istiyoruz. Onun için birbirin yakın olan yerleri gezi programına aldık. Dolayısıyla bu kadar yoğun bir tarihi yapımız var. Buda bizim tarihi olarak Uşak’ın zenginliğinin göstergesi oluyor. Çalışmalarla ilgili uzamaları vatandaşlarımız mutlaka merak ediyorlardır. Onun sebepleriyle ilgili bilgileri aldık almaya devam edeceğiz. Ama geçmiş bitti onun üzerinde hiçbir değerlendirme yapmayacağız bundan sonraki süreci hızlandırmak için yol haritamızı en seri şekilde çıkaracağız."Uşak’ın tarihi eser olarak çok zengin olduğunu belirten Vali Demir;" Daha büyük illerde bile bu kadar zengin tarihi eser, tarihi eser tarihi yapı yok. Dolayısıyla bu zenginliğimizi yeniden ve sık sık duyurmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.Vali Demir İslice Mahallesindeki tarihi çeşme, Kurşunlu Camii, Ulu Camii, Aliağa Camii, Boduroğlu Camiinde incelemelerde bulundu. Vali Demir buralarda yetkililerden detaylı bilgi aldı.

UŞAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN