Özalp’ta kanser taraması yapılıyor

Özalp’ta kanser taraması yapılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Özalp Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede vatandaşlar kanser taramasından geçiriliyor

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Özalp Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 11 gündür Özalp Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan kansere tarama ekipleri bugüne kadar ücretsiz olarak 300’den fazla vatandaş sağlık taramasından geçirildi. Tahsis edilen iki araçla ilçedeki mahallelerde ve uzak mezralarda yaşayan vatandaşlar getirilerek kanser taramadan geçiriliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan görevli sağlık personeli Ercan Orak, burada genel kanser taraması yaptıklarını söyledi. 8 personelle hizmet verdiklerini ifade eden Orak, “Kanserin her türünde erken teşhis hayat kurtarır. Eylül ayı boyunca burada hizmet vereceğiz. Burada rahim ağzı, meme ve bağırsak kanseri taramaları yapıyoruz. Erken teşhis koymak için burada mücadele veriyoruz. Hastalarımızın tansiyon, boy, kilo ve şeker tahlillerini de yapıyoruz. Riskli bir durum söz konusu olduğunda gereken müdahaleleri yaparak hastalara genel bilgileri veriyoruz. Kanser hastalığıyla ilgili gereken önlemleri alıyoruz. Sadece ilçe merkezinde bu taramayı yapmıyoruz. Tahsis edilen iki araç sayesinde uzak mahalle ve mezralarda ikamet eden vatandaşlarımızı buraya getirerek taramalarını yaparak tekrar adreslerine bırakıyoruz. Kanserin her çeşidinde erken teşhis çok önemlidir. Bunun için vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı” dedi.Kanser taramasından geçirilen vatandaşlara tişört, bardak kupa, maskot, balon hediye edilerek, meyve suyu ve kek ikram ediliyor.

VAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN