Şehit Hamuryen’in ismi kütüphanede yaşatılacak

Şehit Hamuryen’in ismi kütüphanede yaşatılacak

Van’ın Erciş Belediyesi ile Erciş Kaymakamlığının ortaklaşa yürüttüğü ‘101 Okul 101 Kütüphane’ projesi kapsamında açılışı yapılan üçüncü kütüphaneye 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında Ankara’da şehit edilen Ercişli Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen’in ismi verildi

Erciş’teki STK, iş adamları, öğretmenler ile gurbetteki Ercişlilerin destekleriyle güç kazanan ‘101 Okul 101 Kütüphane’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlçe genelindeki okullardan 4 tanesinde kütüphane açılırken, bunlardan 3 adeti ise ‘Ay Yıldız Kütüphane’ olarak merkez okullarında açıldı. Alkanat Mahallesi’nde bulunan Alpaslan Türkeş Ortaokulunda açılan kütüphaneye Şehit Polis Memuru Halil Hamuryen’in ismi verildi. Kütüphanenin açılışında bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, kültürlü birey olabilmenin yolunun kitap okumaktan geçtiğini belirterek, ilçe genelinde kütüphanesiz hiçbir okul kalmayıncaya kadar çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Ay yıldız kütüphaneleri merkez okullarına yaptıklarını da anlatan Yaşar, “Kütüphane projemiz kapsamında kurduğumuz ay yıldız kütüphanelerden birini bugün 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında şehit verdiğimiz Erciş’imizin evladı Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen adına Alpaslan Türkeş Ortaokulunda açmış bulunuyoruz. Bu kapsamda bir ay yıldız rafımız ve bunu tamamlayan raf sistemlerimiz, kitap, masa ve sandalyelerimiz mevcut. 101 Okul 101 Kütüphane projesi kapsamında inşallah bundan sonra da kütüphane açılışlarımıza devam edeceğiz. Bu açılışlarımızda mümkün mertebe Erciş’ten şehit olan polis ve askerlerimizin isimlerini vermeye çalışıyoruz. İnşallah bu sıralarda okuyan, bu kütüphaneden istifade eden çocuklarımız, bu ağabeylerinin kahramanlık hikayeleriyle büyüyecekler. Kendileri inşallah vatana, millete hayırlı evlatlar olacaklardır’’ dedi.Kütüphane açılışında Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Şehit Halil Hamuryen’in eşi Özlem Hamuryen, 5 yaşındaki oğlu Mustafa Borga Hamuryen ile geçtiğimiz gün Şırnak’ta şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Muğdat Çelik’in oğlu Furkan Çelik hazır bulundu.

VAN/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN