TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik’ten ‘Milli Tarım Projesi’ teşekkürü

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik’ten ‘Milli Tarım Projesi’ teşekkürü

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Başbakan Binali Yıldırım tarafından İzmir’de açıklanan Milli Tarım Projesi için hükümet yetkililerine teşekkür ederek, küçükbaş hayvancılığa verilen önemden dolayı büyük bir onur duyduklarını ve bu moralle çalışmalara daha azimli devam edeceklerini belirtti

Genel Başkan Çelik, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamış oluğu Milli Tarım Projesini büyük bir heyecanla izlediklerini belirterek, “Ülkemiz tarımına çağ atlatacak olan bu proje ile artık havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçilecek olmasını, ekim ve hasat zamanlarında yılda iki kez destekleme ödemesi yapılmasını, gübrede KDV’nin sıfırlanmasını ve mazot maliyetinin yarısının devletimiz tarafından karşılanacak olmasını Türk tarımını şaha kaldıracak uygulamalar olarak görmekteyiz. Milli Tarım Projesi içerisinde yer alan hayvancılık uygulamalarında küçükbaş hayvancılığa özel bir önem verilmiş olmasını da 250 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisi üyemiz adına büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Öncelikle yerli üretimin desteklenecek olması, 25 ilimizde mera hayvancılığı için özel bölgeler oluşturulması ve 22 ilimizde 500 baş kapasiteli damızlık koç teke üretim merkezlerinin kurulması sektörümüz adına bizleri sevindiren müjdeler olmuştur. Bu manada Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, göreve başlamasından kısa bir süre geçmesine rağmen küçükbaş hayvancılığa her zaman büyük değer veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e ve bu proje için emek vermiş herkese merkez birliğimiz ve 80 birliğim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başbakanımız tarafından açıklanan Milli Tarım Projemizin başarıya ulaşması için gece gündüz var gücümüzle çalışmak, bizim temel amaçlarımızdan biri olmuştur ve bu konuda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlikleri olarak da her türlü katkıyı vermek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Milli Tarım Projesinin ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı olması dileklerimle küçükbaş hayvancılık sektörü adına bir kez daha Sayın Başbakanım ve Sayın Bakanıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

VAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN