Tuşba’da ‘Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışması başlıyor

Tuşba’da ‘Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışması başlıyor

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaş olduğu “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” ikinci geleneksel münazara yarışması yeniden başlıyor

Tuşba Belediyesi ile Tuşba Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği liseler arası ‘Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışması, başta öğrenciler olmak üzere velilerin ve öğretmenlerin yoğun istekleri üzerine 2017-2018 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğinin ardından çekilen kuralarla yarışma tarihleri belirlendi. 14 Şubat tarihinde ilk oturumu gerçekleşecek olan yarışmaya ilişkin açıklama yapan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, münazara yarışmalarının yeniden başlayacağını, yarışma için tüm altyapının hazırlandığını söyledi. Bekiroğlu, “Bu yarışmalarımızla arkadaşlarımız fikirlerini savunacak. Fikirlerini dile getirirken, anlatımları ile karşı tarafın tezlerini çürütmek için ellerinden gelen çabayı sergileyecekler. Dolayısıyla sadece konu hakkında belirtmiş oldukları fikirlerden ziyade hitabet, zamanı iyi kullanma, karşı fikri dinleyip ona karşı örnekler ve güncellemeler gibi diğer hususların da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, hakikaten kendisinin bilim insanı ve eğitimci olmasından dolayı eğitim konularında çok duyarlıdır. Eğitimin önemini, gençlilerin yaşamında eğitimin yeri ve katkısını bilen bir bilim insanıdır. Bu anlamda eğitimle ilgili yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda başkanımız sürekli bizim yanımızdadır. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmemektedir. Buradan tekrar çok kıymetli Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani Beye katkılarından dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, “Öncelikle bu güzel programı ilçemizde yapmamızı sağlayan Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız, eğitimci olması hasebiyle tüm eğitim çalışmalarımızda ön ayak oluyor. Bildiğiniz gibi geçen sene yaptığımız yarışma büyük beğeni kazanmıştı. Bu yıl da okul ve öğrencilerimizden çok yoğun talepler aldık. Bu talepler neticesinde 2.’sini gerçekleştirme kararı aldık. Emeği geçen başta belediye başkanımıza, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce münazaraya katılacak tüm öğrencilere her oturumda çeşitli hediyeler takdim edileceği, ayrıca finale kalan öğrenci ve okulların büyük ödül sahibi olacağı belirtildi.

VAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN