Van’da ‘Çağrı Merkezi’ kuruluyor

Van’da ‘Çağrı Merkezi’ kuruluyor

Van Ticaret Sanayi Odasının (VanTSO) lojistik destek sağladığı Webhelp Firması tarafından kurulacak ‘Çağrı Merkezi’nin tanıtım programı gerçekleşti

Van’da kurulacak olan ve 5 yıl içinde bin kişinin istihdam edilmesi planlanan ‘Çağrı Merkezi’nin bilgilendirme toplantısı, Van TSO Miyazaki Toplantı Salonunda yapıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Webhelp Firmasının Van’ın ilk çağı merkezi olduğunu belirtti. Webhelp Firması dışında bir çağrı merkezi firmasının daha Van’a yatırım yaptığını açıklayan Takva, “Uzun zamandır Van’da genç istihdamının sağlamasına ilişkin yoğun bir çaba ve görüşme trafiği içerisindeydik. 3 yıla yakın bir zamanda sürekli görüştüğümüz ve burada yatırım yapmalarını arzuladığımız hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın ilimizde de bir ilki gerçekleştirmesi konusunda arzumuzu kendileriyle paylaşıyorduk. 3 yıldır çeşitli vesilelerle görüşüyoruz. Burada yatırımın gerçekleşmesi konusunda hem firma tarafından hem de Van TSO tarafından uygun ortamın sağlanması konusunda çaba içerisindeydik. Webhelp, Van’ın ilk çağı merkezidir. Yedinci ayda şirket kuruluşlarının tescilini yapmışlar, şu anda bir çağrı merkezi firmamız daha 10’uncu ayda tescillerini yaptılar. Onlar hızlı bir şekilde ‘Alo’ demeye başladılar. Van TSO olarak o firmaya da lojistik sağlıyoruz. Onlarla bir işbirliği protokolümüz oluştu” dedi.“5 yıl içerisinde toplamda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz”İlk etapta 100 kişiyi istihdam edeceklerini ifade eden Webhelp Şirketi Operasyon Direktör Yardımcısı Tuna Baliç ise, 5 yıl içerisinde toplamda bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi. Baliç, “Webhelp 2008 yılında 100 kişiyle kurulmuş İstanbul menşei bir firmadır. Belli bir süre sonra Fransız yatırımcı tarafından satın alındı. Şu anda şirketimizin yönetim kurulu Fransızlardan oluşuyor. Toplamda 5, lokasyonda 3 bin kişiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. İstanbul haricinde Bingöl, Yozgat, İzmir ve son olarak da Van’da losyonumuzu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu aşamada 100 kişiyle başlayacak bir çağrı merkezinin temelini attık ve yatırımımızı tamamladık. 5 yıl içerisinde toplamda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İlk aşamada Türkiye’nin tanınmış iki büyük markasıyla faaliyetlerimize başlıyor olacağız. Çağrı merkezi hızlı büyüyen bir sektör, son zamanlarda sanayiden daha fazla istihdam oluşturuyor” diye konuştu.Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salih Serçe’nin bir konuşma yaptığı tanıtım toplantısı, Webhelp Firması ile Van TSO arasında imzalanan protokol ile son buldu.

VAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN