Başkan Salman, yazdığı kitabın gelirini vakfa bağışladı

Başkan Salman, yazdığı kitabın gelirini vakfa bağışladı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yazdığı kitabın gelirini üniversite öğrencilerine burs veren Hacı Saffet Çam Vakfı’na bağışladı

Başkan Vefa Salman, gazetecilik yaptığı dönemlerde yazdığı köşe yazılarını, "Yaptıklarım, Yazdıklarım" adlı kitapta topladı. Asi Kitap’tan çıkan eser, kitabevlerinin raflarında yerini aldı. İlgi gören kitabın ilk baskısı tükenmek üzere. Kitabın 2. baskısı için hazırlığa başlandı.Düzenlediği basın toplantısında kitabını anlatan Salman, "Bu kitapta gazetecilik dönemimde yazdığım yüzlerce köşe yazısı arasından seçtiğim 40 makale yer alıyor. Köşe yazılarımı okuduğumda bir şey dikkatimi çekti. Çok önceden yazdığım bu köşe yazıları günümüzde de güncelliğini koruyor. O günün şartlarında ilin geleceğine, ihtiyaçlarına yönelik yaptığım tespitler ve ortaya koyduğum çözüm teklifleri halen günümüzde kendine yer bulabiliyor. O gün görevim uyarmaktı. Şimdi ise o ikazları dikkate almak. O yıllarda yaptığım bu uyarıları şimdi dikkate alıp çalışmalar ortaya koyuyorum" dedi.Kitabın çok büyük ilgi gördüğünü de dile getiren Salman, "Kitabın 1. baskısı belli ki yetmeyecek. O nedenle 2. baskı için çalışmalara başladık. 2. baskıda 40 olan makale sayısını 52’ye çıkartacağız. Kitap basıldığında da ben 52. yaşıma girmiş olacağım" diye konuştu.Kitabın gelirini yöneticileri arasında olduğu Hacı Saffet Çam Vakfı’na bağışlayacağını söyleyen Vefa Salman, "Yöneticisi olduğun vakıf yıllardır üniversite öğrencilerine yüksek öğrenim bursu sağlıyor. Bu kitaptan elde edilecek geliri de bu vakfa bağışladım. Bu sayede daha fazla öğrenciye burs sağlayabileceğiz" diye konuştu.Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ilk kitabını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na imzalamış. Kılıçdaroğlu’nun kitabı çok beğendiğini dile getiren Salman, "Bu da beni çok onurlandırdı" dedi.

YALOVA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN