Satrançta bir ilk Yalova’da yaşandı

Satrançta bir ilk Yalova’da yaşandı

Yalova Satranç İl Temsilciliği, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Yalova’da kulüpler düzeyinde bayanlar takım satranç turnuvası düzenledi

Okul sporları organizasyonlarının dışında ilk defa bayan takım formatı ile yapılan turnuva ilk kez Yalova’da uygulanmış oldu. 7 takımın katıldığı ve 3 gün süren müsabakaların ardından şampiyonluğu Altınkale Satranç Spor Kulübü ve Eğitim Merkezi elde etti. İkinci basamağında Altınkale E4-E5 takımı, üçüncülüğü ise Yalova Ekolojik Yaşam ve Sağlıklı Yaşam Derneği elde etti.Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nezir Uyrun, Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat ve turnuva gözlemcisi Coşkun Öztürk takdim etti."Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz"Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, "Biz Yalova olarak bir ilki başardık. Mücadele eden 7 takımı tebrik ediyor ve bu güzel organizasyonda yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan destekçimiz Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan’a ayrıca teşekkürü borç biliyorum. Türkiye’de ilk olan turnuvamızı bayan federasyon başkanımız Gülkız Tülay’a armağan ediyoruz. Bu formatın ve ilimizin tüm Türkiye’ye örnek olmasını arzu ediyoruz" dedi.

YALOVA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN