TASKİB’den baca temizliği uyarısı

TASKİB’den baca temizliği uyarısı

Yalova’da, Tavşanlı Altınova Subaşı Kaytazdere İtfaiye Birliği (TASKİB) yetkilileri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları hususunda vatandaşları uyardı

TASKIB’den yapılan açıklamada kış mevsiminde yaşanan yangınların büyük bölümünün temizlenmeyen bacalardan çıktığı belirtildi. Baca bakımı ve temizliğinin yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tuttuğunun anlatıldığı açıklamada, “Türkiye’de her yıl bina yangınlarının yüzde 20’si temizlenmeyen bacalardan çıkıyor. Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumlar baca yangınlarına neden oluyor, bu da maddi kayıpların yanı sıra can kayıplarına da yol açabiliyor” denildi.Vatandaşların üzücü hadiselerle karşılaşmaması için soba, kombi ve kazan bacalarının yılda en az iki kez, lokanta, fırın gibi iş yerlerinin ise ayda en az bir kez temizlenmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, yakıtların eksik yandığını bunun da baca tıkanıklıklarına yol açabileceğini söylediler. Öte yandan, baca temizliği yapılsa dahi lodoslu havalarda sobaların yakılmaması ve yanıyorsa söndürülmesi gerektiği vurgulandı.Baca temizliği yaptırmak isteyen ve bilgi almak isteyen vatandaşlar itfaiyenin 0226 461 37 02 numaralı telefonunu arayabilirler.

YALOVA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN