Yalova Üniversitesi’nden Amerika’ya kınama

Yalova Üniversitesi’nden Amerika’ya kınama

Yalova Üniversitesi Senatosu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklamasının provokatif ve bölgeyi krize sürükleyici olduğunu dile getirdi

Yalova Üniversitesi Senatosu yaptığı açıklamayla, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanımasını kınadı. Kararın hukuksuz ve tehlikeli olduğunun ifade edildiği açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya ilişkin kararı, üç semavi dinin kutsal saydığı şehri ve bölgemizi bir dizi krizile karşı karşıya bırakacaktır. Bu girişim provokatif bir tasarruftur. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasını destekleyen bu hukuksuz ve tehlikeli kararın, ABD başkanının iddiasının aksine, barış umudunu bütünüyle ortadan kaldırmadan acilen geri alınmasını istiyoruz” denildi.

YALOVA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN