Yalova’da 2 bin 850 öğrenci TEOG sınavına girecek

Yalova’da 2 bin 850 öğrenci TEOG sınavına girecek

Yalova’da 2 bin 850 öğrencinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak

TEOG sınavı yarın Yalova genelindeki 58 merkezde yapılacak. 26 Nisan Çarşamba, 27 Nisan Perşembe günleri yapılacak imtihanlara 8. sınıfta eğitim gören 2 bin 850 öğrenci katılacak. Sınavla ilgili olarak okullardaki hazırlıklar tamamlandı. Sınav saat 09:00’da başlayacak ve 12:00’de son bulacak. Emniyet Müdürlüğü okulların önünde gerekli tedbirleri aldı. Okul önlerindeki caddeler sınav süresi içerisinde araç trafiğine kapatılacak.İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, "Sınavlar öğrencilerimizin bilgi ve beceri seviyelerini belirlemelerine, ilgi ve yeteneklerini tanımalarına ve bu doğrultuda kendileri için en uygun kararı vermelerine yardımcı olmaya yarayan bir değerlendirme sürecidir. Bu değerlendirmelerden biri olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavları 26 Nisan Çarşamba, 27 Nisan Perşembe günleri yapılacak. İlimizde 58 merkezde gerçekleştirilecek olan sınavlara 8.sınıfta eğitim gören 2850 öğrenci katılacak. Sınava girecek 8. sınıf öğrencisi olan ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıfları her iki gün de tatil edilecek.

YALOVA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN