Erdoğan’ın Suruç taahhüdü ve çıldıran mızıkacılar

Mızıka neferleri mi dersiniz, tambura takımı mı, yaygara bandosu bildiğini okumaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta anlatıldığı gibi olmadığını fark etti ki Şanlıurfa ziyaretinde ‘bir şehidimiz var, üç de ölü’ söylemini bıraktı.

Kanlı olayda hayatını kaybedenleri ayırmadan baş sağlığı diledi.

Ama iktidarın yaygaracısı geçinenler, Erdoğan ne söylerse söylesin kendi versiyonlarını çalıyor, ölüleri ayırmayı bırakmıyor.

‘Seçim çalışması yapan AK Partililere PKK saldırdı’ anlatısına hala inanıyor olsa... “Suruç’ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” der miydi Erdoğan?

Kontrolden çıkmış, söz dinlemiyormuş gibi, yine de terk etmiyor bando o propagandayı.

Dükkanında ziyaret edilen esnaf mı başlattı, ziyarete gelen taraf mı, ilk kim silahına davrandı, kim saldırdı kim kendini savundu, nefsi müdafaa pozisyonunda kalan var mıydı, hala belirsiz...

Ama kesin olan şu; ziyaretçiler bir canlarını kaybetti, ziyaret edilenler üç... Ve sonrasında gözaltına alınan 20’ye yakın kişinin hepsi de ziyaret edilen taraftandı. Şu ana kadar tutuklanan tek katil zanlısı da, üç ölü veren esnaf ailenin yaralı kurtulan çocuğu Fadıl Şenyaşar.

Ziyarete gelenlerden ne bir gözaltı duyuldu, ne de tutuklanan bir zanlı...

Üstüne, ziyaretçi tarafın hastane basıp hunharca kan döktüğüne, delilleri kararttığına dair akıl almaz görgü tanığı ifadelerini de koyun. Sızdırılan ön otopsi raporundaki korkunç vahşet ayrıntılarını da ekleyin...

Bu tablodaki çarpıklık değilse nedir Erdoğan’a hukuk devleti teminatı verdiren, nedir şunu söyleten: “Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir...”

***

Fakat Erdoğan’ın, olayı aydınlatarak suçluları hakim önüne çıkarma taahhüdü, mızıkacıların hoşuna gitmemiş olmalı.

Gitse, hemen başlarlar mıydı “Zaten şehidimizin katil zanlısı tutuklandı, saldırgan terörist şu an içeride, olay aydınlandı, esnaf görünümlü o kalleş PKK’lı hesabını verecek, bu bir AK Parti-PKK çatışmasıydı’ diye yaygarayı basmaya.

Adalet taleplerini bastırıp gürültüye boğmak değilse istedikleri... Karşı taraftaki üç faili meçhul cinayeti örtbas etmeye, ‘soruşturma tamamlandı başka fail aramaya gerek yok’ dedirtmeye çalışmıyorlarsa... Ne diye bu bağırış çağırış, ne diye önü arkası kırpılmış olay yeri görüntüleriyle hemen algı operasyonu çekme telaşları...

Erdoğan’ın taahhüdünü boşa çıkarırcasına, daha konuşmasını bile bitirtmeden koro halinde cayırtı koparmak da niye...

Mızıkacılar ayaklandı, tambura takımı başına buyruk takılıyor diye bekletilemez adalet, seçim var diye ertelenemez.

Bu bir seçim vaadi konusu değil, kazanılırsa 24 Haziran’dan sonra yerine getirilecek bir söz de değil.

Yayılan manipülasyon amaçlı görüntüler bile olaya karışanların kimler olduğunu ele veriyor.

Adil ve şeffaf bir soruşturmayla saatler içinde tüm belirsizlikleri ortadan kaldırmak, yanlış yönlendirmelere son vermek varken neyi bekliyoruz? Yetmez mi mızıkacıların gölge düşürdüğü!

YORUMLAR (80)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
80 Yorum