Yunan komploculuğu bize nasıl geliyor?

Anadolu Ajansı, önemli bir hizmette bulundu. Yunanistan’da 91 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili komplo teorilerini derledi.

‘Bak, komplocu dünya görüşü bize mahsus değil’ demeye mi yaptılar, yalnız değiliz duygusu verip kendimizi iyi hissedelim diye mi, hiç sanmıyorum.

Yalnız, komşudaki toplumsal paranoyanın boyutlarını sergilemek açısından son derece başarılı bir çalışma.

Yunan gazetelerinde kulağa garip gelen ne kadar uçukluk varsa hepsini bir haberde toplamışlar.

Sonuç...

Başlarına gelen felaketlerin sorumlusunu dışarıda arayan, kötülükleri kaçıkça teorilerle açıklayan, hep dış kaynaklı diye bakan bir şaşılık hakim komşuya.

Kesin inançlı komploculuklarının kimi mahsullerini duymuşsunuzdur...

Eleftheri Ora gazetesi, yangınların nedeniyle ilgili çıkarılan bir şayiayı manşetine taşımış.

“Çipras bütün Yunanistan’ı yakmaya hazır” ve “Kundaklayıcılar Erdoğan ile Putin” diyormuş başlığı.

Hükümete yakın kimi çevrelerin yaydığı fantastik bir senaryoymuş yazdığı. “Türk ajanların, Rus teknolojisini kullanarak 8 darbeci firari askerin saklandığı Mati bölgesini ateşe verdiği” şeklinde bir rivayet.

Aynı gazete, “Rafina yangınında Türk parmağıyla ilgili komplo teorileri” başlıklı bir habere daha imza atmış.

Bu kez de ABD ve NATO’ya yıkılıyormuş ihale. Türkiye’nin Rusya’yla ‘yakınlaşması’nın ABD’yi rahatsız ettiği tezine dayandırılıyormuş tevatür. Ve, Türkiye’yi suçlu göstermek için Amerikalıların bu sabotajı düzenlediği görüşü işleniyormuş.

Yangınların arkasındaki büyük resmi görmeye, oyunu çözüp bozmaya azmetmiş bir şüpheciliği hangi kuvvet durdurabilir ki?...

***

“Tüm bu toplu katliam” belki de Amerikalıların eseriymiş. “Türkiye’yi, dost Rusya’dan aldıkları teknolojiyle Yunan ormanlarını kundaklamış gibi gösterip” zorda bırakmak istemiş olamazlar mıymış? Şaşırtmaca yöntemiyle, faciayı Amerikalıların tezgahlamadığı ne malummuş yani? Üstünde durulmaya değer bir ihtimal ha!...

Komplocu kafa işbaşındaysa kuşkuculuk sınır tanımaz tabii.

Kontra News gazetesi de “Attika’yı yabancı ajanlar ateşe verdi ve insanları diri diri yaktılar” diye eliyle koymuş gibi bulmuş faili.

Yangının ardında, Yunanistan’ı istikrarsızlaştırmak için sahnelenen örgütlü bir plan yattığı iddiasındaymış gazete.

‘Şer odakları’ mı demiş adına, ‘dış güçler’ veya düşman lobilere mi mal etmiş belirtilmiyor. Ama Çipras da ‘kaos planı’na bağlamış güya yangınları. Oysa, bütün siyasi sorumluluğu üstlenmekten kaçınmamıştı...

Attikanea sitesinde yer alan bir versiyonda ise daha da ilginç bir hal alıyor zihinleri. Yangını, NASA uyduları aracılığıyla MASERS ışınlarını kullanarak ABD çıkarmış, zoru neyse...

Megas Filippos sitesi de otomobil camlarının erimesinden hareketle farklı bir varyantını üretmiş söylentinin. Yangını yine “sahip olduğu güdümlü DEW tipi enerji silahlarıyla” ABD başlatıyor...

Komplocuya varyasyon mu dayanır; “Rothschildler bizi lazer silahıyla yaktı” yaygaraları bile koparılmış sosyal medyada.

Bilumum emperyalist şeytanlar, bulut çalan hırsızları ve yağmur kaçıran öcüleriyle girmez mi devreye?

Halkın gerçeklik algısı bir kez çarpıtılmaya, muvazenesi bir kez bozulmaya, muhakeme ve sağlıklı değerlendirme ayarlarıyla bir kez oynanmaya görsün...

Mantıklı düşünüş, rasyonel ve dengeli analiz hak getire...

Beyin yıkayan cümle kara propagandalara gün doğmuş, sanırsınız hepsinin birden doğrulandığı bir gerçeküstü deneyim yaşıyor komşu.

Yangınlar söndükten sonra da devam etmiş meğer harici müdahaleler...

Ülkelerinin, ABD tarafından HAARP sistemi aracılığıyla meteorolojik saldırıya uğradığına inanan çokmuş. Saldırının 11 bofor kuvvetinde fırtına oluşturarak şiddetli yağmur ve sele neden olduğu söyleniyormuş.

Başlıktaki soruya cevap ararken, ‘Komşunun zurnası komşuya çatlak gelir’ gibi vecizeler bile icat edersiniz, ne diyorsunuz siz!

YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum