Aslan sakata geldi

Galatasaray’da peş peşe gelen sakatlıklar sürpriz hamleleri de beraberinde getirdi. Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Ozan-Donk ikilisini oynatırken, Selçuk’u da ilk 11’e taşıdı. Sağ kanatta ise iki bek Linnes ve Mariano’yu arkalı önlü oynattı. Galatasaray’ın planı basitti. Hızlı oyuncuları olan Malatya’ya geride boş alan bırakmamak ve Adem Büyük’ün topla buluşmasını mümkün olduğu kadar engellemek. Adem Büyük’ü faullü de olsa durdurdu Sarı-Kırmızılılar. Ama savunmayı geride kurmak orta alan ve forvet hattıyla kopukluğa sebep oldu. Bir şekilde dengede giden ve iki takımın da pozisyon vermediği maçta dengeyi Belhanda’nın sakatlanarak çıkması ve Ahmet Çalık’ın girmesi bozdu. Terim oyun planını değiştirdi. Isınmadan oyuna giren Ahmet’in ileri çıkıp göbeği boşaltması da Donald’a kaçırılmayacak bir fırsat doğurdu.

Pozisyonu az, temposu düşük ilk yarının ardından ikinci yarıya Malatya hızlı başladı ama Muslera tecrübesi ikinci gole izin vermedi. Sahaya 19 kişi ile çıkabilen, kulübeye Atalay, Celil, Recep, Yunus ve İsmail’i koyan Terim’in elinde fazla hamle şansı yoktu. Linnes’i alıp Mariano’yu sağbeke, Sinan’ı sağ açığa, Muğdat’ı da forvete attı. Terim’in bu hamlesi, dökülen Galatasaray’ı biraz olsun toparladı.

Sarı-Kırmızılılar tam maça ortak olduğu anda gelen penaltı ise hesapları alt üst etti. O ana kadar takımın iyilerinden olan Ozan’ın Adem’i yere indirmesini Galatasaray teknik ekibi biraz çalışmalı. Çünkü bu Ozan’ın yaptırdığı 3. penaltı.

Galatasaray ancak 2-0’dan sonra kendine geldi. Stoperde başlayan, orta alanda devam eden Donk’un son bölümde santrfora geçmesi oyunun şeklini değiştirdi. Muğdat’ın direkten dönen topu, Sinan’ın kalecinin güçlükle çıkardığı şutu Galatasaray’ın son maçlarda unutulmaya başlayan güçlü yüzünü ortaya çıkardı. Ama oyunun boyu kısalmıştı.

Galatasaray’da Sinan ve özellikle Rodrigues etkisizdi. Forvet arkasında Ndiaye istenen verimden uzaktı. Selçuk ise istekliydi ama o artık bal yapmayan bir arı.

Sekizinci sakatını veren Galatasaray’a bir darbe de Halis Özkahya’dan geldi. Mariano’ya gösterdiği sarı kart hatalıydı ve bu hata Mariano’yu Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşürdü.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum