Aslan’ın ders maçı

18 Nisan’da, deplasmanda elde ettiği 2-1’lik galibiyetin rehavetine kapılmanın bedelini ağır ödemişti Galatasaray. Seleznyov 4 ve 35. dakikalarda Galatasaray’ı avlamıştı. Dün de Seleznyov Galatasaray savunması ile ‘dalga’ geçti. 5. dakikada, Manu’nun getirdiği, Barbosa’nın şutladığı direkten gelen topu filelere yolladı. 41. dakikada Seleznyov’un Muslera’yı da geçen şutunun 2. gol olarak filelere gitmesini engelleyen, kale direğiydi.

Akhisar’da hoca değişmiş, Okan Buruk gidip Safet Susiç gelmişti ama taktik değişmemişti. Göbekten gelen az ama öz ataklarla Galatasaray savunmasını bunalttılar. Bu ataklarla aynı zamanda Sarı- Kırmızılı teknik ekibe savunmadaki sorunların aynen devam ettiğini de göstermiş oldular. Maicon’un ağırlığı, Serdar Aziz’in ne zaman ne yapacağının bilinmezliği, Linnes’in sürekli adam kaçırması ‘haddini bilerek’ oynayan Akhisar’ı maça ortak etti. Nagatomo bile 71. dakikada kaptırdığı golle Lopes’e gol şansı doğurdu. Ama Japon futbolcu, Galatasaray’ı maça ortak eden Eren’in golünün hazırlayıcısıydı.

Fatih Terim geçen sene şampiyon olan futbolculara saygı gösterip kupayı kaldıran 11’i sürmüştü sahaya. Tatilden yeni dönen Muslera kaledeydi. 1. dakikada ıskaladığı top, idman eksikliğinden değil, zeminin kötülüğündeydi. Savunma sorunluydu ama asıl sorun, takımın en iyi işleyen bölgesinde, forvetteydi. Akhisar klasik oyun planını uygulayıp topu Galatasaray’a bırakmış, kendi yarı alanında kapalı savunmayı tercih etmişti. Boş alanda etkinlikleri çarpı iki olan Feghouli ve Rodrigues’ten yeteri kadar yararlanamayan Galatasaray’da Gomis’in etkisizliği de, Sarı- Kırmızılıları pozisyon açısından kısırlaştırdı. Terim’in 60. dakikadaki Belhanda- Eren, 70. dakikadaki Fernando- Yunus değişikliği takımın üzerindeki ataleti atar gibi oldu. Nitekim 79. dakikada skora eşitliği getiren, Eren oldu. Akhisar’ın son bölümdeki gayreti sonucu değiştirmeyince maç uzatmaya kaldı.

Uzatmalarda ilk kez 3. değişiklik hakkı kullanıldı ve Nagatomo’nun yerine Carole girdi.

Galatasaray bu maçtan ders çıkarmalı. Sezonun çok erken dönemi mazeretine sığınmamalı. Çünkü bu tip maçlarla ligde çok sık karşılaşacak.

Bu arada VAR uygulaması da yeni sezonla başladı. İlk yarı biterken Dany’nin Rodrigues’i düşürmesinde Cüneyt Çakır’ın çıkardığı sarı kartın rengi değişmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.