Bu kadar zor olmamalıydı

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’ın santrforsuz kalması gerçekten ilginç. Gomis gitti yerine biri alınamadı, eldeki tek santrfora da hoca küstü. Eren Derdiyok ‘sakata geldiği’ için kadro dışı kaldı. Durum böyle olunca Sinan’dan santrfor çıkarılmaya çalışıldı ancak onda bu kumaş yoktu. Tıpkı Onyekuru’da, Rodrigues’de olmadığı gibi. Üçü de klasik santrfor değil, klasik forvet oyuncusu, depar oyuncusu. Sırtı kaleye dönük oynamayı, topu sırtı kaleye dönük aldığında takıma atağa katılması için gerekli o 2-3 saniyeyi kazandırmayı bilmiyorlar. Topu alınca direkt rakip kaleye gidiyorlar. Hal böyle olunca da Galatasaray 3. bölgede çoğalamıyor. Antalyaspor gibi içeride değil de deplasmanda gibi oynayan, kapanan takımlar karşısında da bu üç forvetli sistem iş yapmıyor.

Dün de olan buydu. Antalya açık futbol oynamadığı, hatta kendi yarı alanından çıkmak konusunda pek istekli olmadığı için Galatasaray forvetlerine koşu alanı bırakmadı. Sağlı sollu gelen 30 civarındaki orta da hava topu alacak bir santrfor olmadığı için Diego ile Celustka’yı çalıştırmaya yaradı! Galatasaray en etkili olduğu ofansta sıkıntı yaşamaya başladıysa, 1 puana çıkan ve atak bile organize etmekte zorlanan Antalya’ya gol atakta bu kadar zorlanıyorsa tehlike çanları çalıyor demektir.

Fatih Terim’in Beşiktaş’ta Pepe’nin gizli golcü olması gibi Maicon’u son çeyrekte düşünüp sahaya sürmesi önemli bir denemeydi ama yetmedi. Belhanda’dan ‘süper star’ çıkmayacağı bir kez kanıtlandı. Sadece Ndiaye’nin gayretine ve yaratıcılığına bakarak yol alınamayacağı da ortaya çıktı.

Özetle Bülent Korkmaz, kadrosunun çapını bilerek 1 puana oynadı ama son anlarda gelen golle istediğini alamadı.

Hakem Cüneyt Çakır’ın VAR’ın kararını dikkate alıp Galatasaray lehine olan penaltıyı iptal etmesi kendi adına önemli bir adımdı. Muslera’nın Antalyasporlu Maicon’a ceza alanı dışındaki tekmesinde kırmızı kart göstermiş olabilseydi bu da bu tür saçmalıkları seven Uruguaylı için önemli bir adıma yol açabilirdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum