Büyük maçların küçük adamı

Igor Tudor, “Bana büyük maç kazanamıyor diyorlar. Ben şampiyon olayım da varsın büyük maç kazanamamış olalım” demişti. Hırvat'ın düşüncesi galiba Galatasaray'ın bu sezonki felsefesi oldu. Galatasaray yine bir büyük maçı kazanamadı. Aslında hedef kupaysa ve bu felsefe kupayı getirecekse çok da sorun yok gibi görünüyor. Ama dünkü gibi ağır skorlar bu felsefeyi çökertiyor çünkü büyük takımın büyük maç kazanamaması hatta farklı kaybetmesi kendini, 'büyüklüğünü' sorgulamasına yol açıyor.

Tudor geçen hafta Gençlerbirliği maçında denediği çift forvetle başladı maça. Başakşehir savunması üzerinde baskı oluşturup erken bir golle oyunun kontrolünü ele almayı planlamıştı. Evdeki hesap çarşıya uymadı çünkü kurduğu sistemin en önemli ayağı Belhanda, Galatasaray'daki en kötü futbolunu oynadı. Gomis-Eren ikilisi boş yere gollük paslar, ortalar bekledi.

Başakşehir ise topun forvete taşınması konusunda çok daha maharetliydi. Emre ve Mahmut'tan yoksun olmalarına karşın orta alanı çok çabuk geçtiler, topu Adebayor'la buluşturdular. Ki bu, Galatasaray için ölümcül bir hataydı. Adebayor gibi topla buluştuğu her an tehlike yaratmaya başlayan Togolu yıldız dün de hat-trick yaptı. Fatih Terim Stadı'nda geçen sezon oynanan ve 4-0 biten maçta da hat-trick yapmıştı Adebayor. Bu da şunu gösteriyor; Igor Tudor hırsı aklının ötesinde olan bir teknik direktör. Hatalarını tekrarlıyor çünkü ders almıyor. Abdullah Avcı'nın herkes tarafından bilinen taktiğini, Başakşehir'in herkes tarafından bilinen futbolcularını analiz etmemiş, edememiş. O sadece kendi takımına, oturtmaya çalıştığı sisteme odaklanmış ama anlaşılan o ki, kendi takımını da doğru analiz edememiş. Yanlış kurgu nedeniyle Galatasaray'ın sezon başından bu yana verimli olan ayakları bile hata üzerine hata yaptı. Maicon kontrol ettiği alanın genişlemesi nedeniyle bu kez durumu toparlayamadı, geldiği ilk günden beri müthiş performans gösteren Mariano dahi ne yaptığını bilemez hale geldi, kafa topuna yükselen Adebayor'a sırtını döndü. Tudor 'küçük' maçlarla hedefe gitmeyi düşünebilir, gidebilir de ama Galatasaray onunla gider mi, işte o biraz zor sanki...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum