Diagne ne zaman atacak?

Göztepe cuma günü Başakşehir’i yenerek öyle bir işe imza attı ki, Galatasaray’a liderlik şansını altın tepside sunmakla kalmadı, Konya deplasmanında puan kaybetme lüksünü de verdi. Bu, Galatasaray’ın üzerindeki stresi az da olsa almıştı.

Sarı- Kırmızılılar ilk yarıdan itibaren oyunu kontrolüne aldı de yoğun olmayan bir baskı kurdu. Feghouli ve Onyekuru’nun kanatlardan geliştirdiği ataklar, Konyaspor savunmasını zorlamaya başladı. Ndiaye sık sık ceza alanına sızarak Diagne’nin rakip savunmada açtığı gedikleri kullanmaya çalıştı ancak bu üstünlük gol getirmekten uzaktı. İki kritik yan ortanın birinde Ndiaye, diğerinde Onyekuru o bitirici hamleyi yapamadı. Bu anlarda pozisyonun içinde olmayan Diagne de benzer bir yan ortada hamle yapamayınca Sarı- Kırmızılılar pozisyonlar bulduğu ilk yarıyı gol bulamadan tamamladı. Aykut Kocaman’ın Konya’sı, iki sezon öncesinin havasından uzaktı. Suskun golcü Jahovic ilk 11’de yoktu ama Fofana, Yatabare gibi iki tehlikeli isim sahadaydı ancak Luyindama- Donk, bu ikiliye fırsat vermedi. Baskı yiyen savunmada ise Uğur, Konyaspor’u toparlayan ve çözülmeyi önleyen isim olarak ön plana çıktı.

Konyaspor ikinci yarının ilk bölümünde Galatasaray kalesinde daha çok görünmeye başladı. Jevtovic’in uzaktan şutunu Muslera çeldi. Diagne’nin karşı karşıya pozisyonda topu dışarı atması Galatasaray açısından maçın kırılma anıydı. Oyunun son bölümünde iki teknik adam da kozlarını gol için kullandılar. Aykut Kocaman, Jahovic’i sahaya sürerken Fatih Terim de Belhanda ve Onyekuru’yu çıkarıp Emre Akbaba ve Mitroglou’nu oyuna aldı, sistemi de 3-5-2’ye döndürüp çift santrfora geçti. Kazanmak için benzer bir hamleyi Fenerbahçe deplasmanında da yapan Terim bu kez orta sahayı güçlendirmek için son hamlesini Selçuk’tan yana kullanmıştı. Bu baskı oyunu Konyaspor yarı alanına yığdı ama çift santrforlu sistem de kalabalık Konya savunmasını aşmakta sıkıntı yaşadı. Diagne’nin hava toplarını olumlu kullanamaması alınamayan 3 puandaki en önemli faktördü.

Sonuç olarak Galatasaray lider olamadı ama kalan maçlarını kazanırsa kupayı kaldıracak avantajını korudu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum