Düşük enerji

Beşiktaş sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en yaşlı takımlarından biri. Hal böyle olunca her şeyi tecrübe ile halledemiyor, yüksek yaş ortalamasının sıkıntılarını yaşıyor. Kendisini üst üste 2 yıl şampiyon yapan ne varsa aynısını yapıyor ama bu kez olmuyor. Çünkü aynı şeyleri aynı hızda yapamıyor.

Sivasspor çok akıllı oynadı dün. Oyunu kendi yarı alanında kabullendi, topu rakibe bırakıp kalesinin önüne etten duvar ördü. Beşiktaş’ın bu kalabalığı aşmak için neredeyse tek silahı Quaresma’ydı. Nitekim gol de onun ortasından geldi. Diğer kanattaki Babel boş alan bulamadığı için etkin olamadı. Göbekte Adem, Atiba ve özellikle Oğuzhan kötü günlerinde olunca Beşiktaş doğru düzgün pozisyon bile bulamadı. Tek kazanç, 19 yaşındaki Güven’in gol atmasıydı. Ve son bölümde oyuna giren Dorukhan...

Sivasspor, ‘düşük enerjili’ Başiktaş’ı görünce ikinci yarıda oyun planını değiştirdi ve çoklu adamla çıkmaya başladı. Bu baskı Oğuzhan’ı hatalı pasa zorladı ve Sivas öne geçmeyi başardı. Sonrasında da maçı kontrol eden ekip Sivas olmaya başladı.

Sonuç olarak Beşiktaş’taki erezyon dün de devam etti. Siyah-Beyazlılar oyunu domine eden takım olma özelliğinden hızla uzaklaşmaya devam etti.

VAR uygulaması ise Sivas’ın 3. golünün ve Beşiktaş’ın penaltısının iptal edilmesine yol açtı. Bu iki karar da doğruydu ama Riva’nın işin içine bu kadar girmesi, oyunun kilometrelerce uzaktan yönetilmesi iyi mi kötü mü bilemedim…

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.