Fener averajda tamam

Fenerbahçe, beklendiği gibi Karabük’ü farklı yendi ve şampiyonluk şansını son haftaya taşımayı başardı. Son sözü ilk önce söylemek lazım; Fenerbahçe son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın havlu attığı yarışta bu kadrosuyla var olabiliyorsa bunu başarı hanesine yazmak gerekir.

Dünkü karşılaşma, maç eleştirisi yapılacak, teraziye tutulacak 90 dakikalardan değildi. Lige haftalar önce veda eden Karabük daha 2. dakikada basit bir hatayla kendi kalesine gol atarak, fikren ve bedenen sahada olmadığını gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası’nı Akhisar’a kaptırarak moral olarak çözen Fenerbahçe’ye ise bu maç ilaç gibi geldi. Soldado- Fernandao ikilisi ile başlayarak Galatasaray’a karşı olası bir ‘ikili averaj’ düzeltmesi yapmayı planlayan Aykut Kocaman, ilk yarıda 4-0’ı buldu, 4 tane daha da atabilirdi. 49. dakikada skor 5-0’a geldi ve Fenerbahçe averaj hesaplamalarını daha da düzeltmek için bastırdıkça bastırdı. Dirar’ı sahaya süren Kocaman elindeki son forvet Janssen’i de oyuna aldı. Volkan Demirel’e ilk şutun 85. dakikada geldiği maçta Dirar’ın şık golü ve uzatmanın son dakikasındaki Janssen’in golü Fenerbahçe’ye bu sezonki en farklı skoru getirdi. Alınan 7-0’lık galibiyet Galatasaray karşısındaki averaj hesaplamalarının Fenerbahçe açısından garantisiydi.

Şampiyonluk için Konya’yı yenerek Galatasaray’ın kaybetmesini bekleyecek olan Sarı-Lacivertliler bu olasılık gerçekleşirse ve Başakşehir’in de kazanamaması halinde şampiyon olacak. Başakşehir kazanır ve üçlü averaj hesapları devreye girerse de Galatasaray’ı geride bırakıp Şampiyonlar Ligi’ne gidecek.

Fenerbahçe, Galatasaray puan alıp şampiyon olsa bile Konya’yı yenerse yine Şampiyonlar Ligi vizesi alacak çünkü ikili averajda Başakşehir’de üstün...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum