Fenerbahçe, Cimbom’u resmen felce uğrattı

Derbinin favorisi olmaz sözü sanki Galatasaray-Fenerbahçe maçları için söylenmiş.

Oynanan maçlar dikkate alındığında mutlak favori Galatasaray’dı ama görece dengede bir 90 dakikaya tanıklık etti. Galatasaray’da Tudor, 8 haftadır oynadığı sistemi değiştirerek herkesi şaşırttı. 3-5-2 sürprizdi ancak Serdar'ın erken sakatlığı eski sistemi geri getirdi.

Fenerbahçe beraberliğe gelmişti. Savunma ve orta alan birbirine yakın oynadı. Galatasaray’ın teknik ayaklarına alan bırakmadı ve hareket edemez hale getirdi. Tipik deplasman taktiğinde eksik kalan taraf, hızlı forvetlerinin olmamasıydı. Yoksa kısmi felç geçirmiş gibi etkisizleşen Galatasaray’dan 3 puan da alabilirdi. Kocaman risk yerine maçı kilitlemeyi tercih ederek Tudor’u ateş çemberinden çıkardı.

Galatasaray’da Tudor’un B planının 3-5-2 olduğunu öğrendik ama eski taktiğe döndükten sonra maç yeni bir taktik istediğinde o hamleyi yapamadı. C planı yoktu çünkü. Feghouli ve Belhanda’nın maça ağırlığını koyamaması da Galatasaray’ın ilk büyük maçında 3 puana ulaşamamasının etkenlerinden biriydi.

Fenerbahçeli futbolculara ve hakemlere tribünden atılan sular ise tek kelime ile ayıptı. Galatasaray tribünleri sınıfta kaldı. Tudor’un 88'de Ahmet’i oyuna alıp 1 puanın peşine düşmesi de çözüm üretememesindendi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum