Gençler ve Ljajic

Kul sıkışmazsa Hızır yetişmezmiş. Sakatlıklar ve cezalar, çok uzun yıllardan sonra gençlere fırsat sundu. Zorunluluklardan doğan fırsatları da gençler çok iyi kullanmaya başladı. Dün de Beşiktaş’ın ilk 11’inde Dorukhan ve Güven vardı. Her iki futbolcu da Süper Lig’e hazır olduklarının açık mesajını verdi. Gökhan Gönül’ün yerine oyuna giren Fatih Aksoy da gençlik devriminin yeni halkası olacağını gösterdi.

Maç gergin başlamıştı aslında. Karşılaşmanın son dakikada Kayseri’ye alınmasına tepgi gösteren ve yollara düşüp başka bir şehirdeki stada gelen Başkentliler, ilk 10 dakika hırslarını adeta Karius’tan çıkardı. Ama maçın yükselen temposu ile herkes sahaya odaklandı.

Dün Kayseri’de farklı bir Beşiktaş vardı. Quaresma’nın ayağına bakan takım gitmiş, gençlik enerjisi gelmişti Beşiktaş’a. Sağlı sollu organizasyonlar Ankaragücü savunmasının dengesini bozdu. Ljajic’in direkten dönen topu ve Vida’nın iptal edilen golü Kartal’ın kanat seslerinin habercisiydi. Ljajic, Mustafa Pektemek ve Güven’in golleri maçı ilk 45 dakikada kopardı.

Beşiktaş’ta farkı ortaya koyan gençlerin iştahı ve merkez pozisyonda serbest oynama fırsatı bulan Ljajic’in performansıydı. Ljajic golü, şutları, pasları ile maça damgasını vuran isimdi.

Özetle; Beşiktaş kağıt üzerinde çok zor bir maçı, Türk oyuncuların çoğunluğa geçtiği farklı bir kadro ile kolay aştı. Beşiktaş ve Ankaragücü’nün VAR’la iptal edilen golleri ise maçların sahadan değil, merkezden yönetiliyor algısını destekler nitelikteydi.

18-11/25/bulent-tuncay.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum