Her Yıldırım’ın bir Timur’u vardır

Yakup Çelebi, savaş meydanından kaçan düşmanın ardına düşmüştü. Babası ve kardeşi mutlak bir zaferin kazanıldığı Kosova meydanındaydı. Geri döndüğünde ‘Pederin çağırıyor’ dediler. Gittiği çadırda babasının naaşı ve onu bekleyen cellatlar var. Yıldırım Bayezid, savaş kahramanı abisini tahtta oturmak için gözünü kırpmadan ölüme göndermişti.

Başta Katalan olmak üzere Avrupa edebiyatını derinden etkileyen bu öykü, nereden mi aklıma geldi? Yıldırım Demirören’in Fatih Terim’in ipini seçip yıldırım hızıyla meydanı boş bırakmasından. Oysa 4 yıl önce, “O benim elemanım değil, kader birliği yaptığım arkadaşım” diyordu. Kader arkadaşının kellesini aldı, hiçbir açıklama yapmadan, krizin ortasında da buhar oldu uçtu.

Sadece o mu? TFF’nin Başkan Yardımcısı ve Milli Takımlar sorumlusu Ali Dürüst de ortada yok, diğer 3 başkan yardımcısı da. İşte Türk futbolunun özeti bu. Sorumluluk taşımayan sorumlular var başta. Kulakları duymuyor, dilleri konuşmuyor. Hadi onu da geçtik, alemi kör milleti sersem sanıyorlar.

E, durum bu olunca 1 milyar euroluk ekonomik büyüklüğe ulaşan Türk futbolunun trajikomik hali de sürüp gidiyor, gittiği yere kadar. Oysa Türk futboluna istikrar lazım, proje lazım, vizyon lazım, her şeyden önce de şeffaflık lazım.

Vaziyet o kadar tuhaf ki, Fatih Terim’in istifa mı ettiğini, görevden mi alındığını, karşılıklı anlaşarak sözleşmenin bedelsiz iptal mi edildiğini tam olarak bilemiyoruz. Şeffaflık olmadıkça da bilemeyiz ve sorunlarımıza çözüm bulamayız.

UFUK SARICA ÖRNEĞİ VAR

TFF şimdi yeni hocaya odaklanmış durumda. Yol belli; tıpkı Fatih Terim’in Abdullah Avcı sonrası 4 maçlığına gelmesi gibi 4 maçlık “çifte takım çalıştırma” formülü sunulacak. İlk sırada, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın başarılı hocası Şenol Güneş var. Kırgın ayrıldığı, mahkemeye verdiği, “Hala alacağım var” dediği TFF’ye 15 yıl sonra kurtarıcı olarak dönmesi ilginç olacak. Gerçi Fikret Orman bu fikre karşı ama milli meseleler söz konusu olduğunda fazla direnemez. Direndiğinde kendisine yöneltilecek “Basketbolda koçunuz Ufuk Sarıca aynı zamanda Milli Takımı çalıştırıyor” sözüne bir yanıt veremez. Abdullah Avcı ve şu an boşta olan Mustafa Denizli de diğer seçenekler. 2018 Dünya Kupası sonrası ise ana hedef Löw. Alman çalıştırıcının Türk menajeri Harun Arslan’ı devreye sokup, Tayfun Korkut’u da yardımcısı yapmanın çalışması başladı bile.

Kısacası Terim, TFF nezdinde tazminatındaki sorunlar dışında unutuldu bile! Yıldırım Demiören, kader arkadaşını vererek tahtını kurtardı... Filleriyle gelen Timur’la karşılaşana kadar.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum