Kartal’ın iki yüzü

Beşiktaş dün Akhisar karşısında öyle bir ilk yarı oynadı ki, ayakta alkışlanmalıydı. Babel soldan aktı, Lens geldiği günden beri en iyi performansını gösterdi, Oğuzhan geçen sene pel göremediğimiz iştahı ile takımı yönetti. Bekler Gökhan ve Caner, ataklara katılarak hücumda zenginlik yarattı. Pepe- Necip’in önündeki Tolgay- Medel müthiş performansı ile Akhisar orta sahasına mutlak bir üstünlük sağladı. Bu kusursuz futbol, geçen seneyi Fenerbahçe’yi yenerek

Türkiye Kupası ile kapatan, bu sezona ise Süper Kupa’yı Galatasaray’ın elinden alarak başlayan Akhisar’ı şaşılacak bir şekilde
felç etti. Sağlı sollu ataklar, Türkiye’nin en iyi savunma takımlarından biri olan Akhisar’ı sonunda pes ettirdi. Larin kendisine hazırlanıp al at diye sunulan 3 pozisyonu heba etmese ortaya çok farklı bir skor çıkabilirdi.

Ancak soyunma odasına mükemmel bir futbol sonrası 2-0 avantajı ile giren Beşiktaş’ı ikinci yarıda bir sürpriz bekliyordu. İlk yarıda doğru düzgün atak bile yapamayan, Beşiktaş’tan ‘futbol dayağı’ yiyen Akhisar, sanki hiçbir şey olmamış, hırpalanmamış gibi, sanki maça yeni başlıyormuş gibi çıktı ikinci yarıya. Safet Susiç, Manu hamlesini yaptı ve bu hamle, Beşiktaş’ın rehavete girmesi ile birleşince maçın seyrini değiştirdi.

Akhisar, orta alanı ele geçirdi. Ardında da ilk yarı boyunca yapamadığı ataklarına başladı. Seleznov boş kaleye dokunamadığı toptan kısa bir süre sonra Necip’in hatalı pasını kapıp maçı Beşiktaş için korku tüneline çevirdi. Necip bu hatadan sonra oyundan düştü ve zamanlama hatası ile kaçırdığı Manu’nun topu dışarı vurması onu mutlak bir futbol intiharından kurtardı.

Şenol Güneş takımı ileride tutabilmek için kötü bir maç çıkaran Larin’in yerine Love’u sahaya sürdü. Brezilyalı futbolcu çalışkandı ama gol vuruşlarında geçen sezonki gibi etkisizdi. Son dakikada Love’un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki kaleye değil de taca doğru giden vuruşu taraftarı kızdırdı. Oğuzhan el kol hareketleri ile seyirciyi protestoya değil desteğe davet etti ama Love çoktan yitirmişti tribün desteğini. Oğuzhan, sahaya homurtular arasında girdiği B36 maçında da penaltıyı ona attırıp taraftarla barıştırmaya çalışmıştı Love’u. Dün bu destek çağrısı aynı etkiyi yaratmadı. Anlaşılan o ki taraftar için Love eski bir aşk hikayesi artık.

Dünkü maç Beşiktaş’a ve zirve hesapları yapan takımlara bu sezonun çok çetin geçeceğinin net bir mesajı gibiydi. Ve aynı zamanda Siyah-Beyazlılara maçın 90 dakika olduğunun hatırlatmasıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.