Kralın Kadıköy'e görkemli dönüşü

Pereira'nın Fenerbahçe'sini Panathinaikos karşısında izlemiş ve sıkıntıları gözlemiştik. Acaba Sarı-Lacivertliler geçen sürede üzerine koyabilmiş miydi? Futbolseveri nasıl bir Fenerbahçe bekliyordu?

Son sözü baştan söyleyelim, Monaco karşısındaki Fenerbahçe'nin geçen seneki Fenerbahçe ile pek bir ilgisi kalmamış. Kiralıktan dönenleri de sayarsak sahada 6 yeni isim vardı. Sistem de yeniydi, Pereira 3-5-3'yi deniyordu. Ee hal böyle olunca ortaya acemiliklerin ön plana çıktığı bir maçın çıkması kaçınılmaz oldu.

İlk yarıdaki iki gol de savunmaların ikramıydı. Ama Emenike'nin ve Falcao'nun takipçiliğini unutmamak hakkını yememek gerekiyor. İkinci yarı da şaşılacak bir şekilde diğer yarısına benzedi, hocalar oyuna etki edemedi.

3. kaleci Ertuğrul'a çok iş düşmedi, golde de şanssızlığı söz konusuydu ama sezon onunla gider mi, soru işareti.
Kjaer, Skrtel, Neustadter'den oluşan savunma hattı, Panathinaikos maçına göre daha derli topluydu. Skrtel'in gelişi en çok Kjaer'i rahatlatmış gibi. 3'lü savunma büyük bir hızla oturacağa benziyor. Ama aynı şeyi 5'li orta saha için söylemek mümkün değil.

Bir kere 5'li bloğun kanatları henüz tam olarak işlemiyor. Salih uzun paslar atıyor ama orta sahanın lideri olacak görüntüyü vermiyor. Ozan ve De Souza da yaratıcılıktan çok görev adamı kimliği ile sahadalar. 10 numara ihtiyacı uzun sezonda ana soruna dönecek gibi duruyor.

Forvet ise daha da ilginç. Emenike hareketli, yıpratıcı. Takımın en hazır ve istekli ismi o. Gollerde de o vardı ve ıslıklarla ayrıldığı stada alkışlarla döndü. Fernandao ise bir o kadar ağır ve yavaştı. 100'ü aşan kilosuyla kışla önüne ağır vasıta diye çekseler daha çok işe yarar gibi duruyordu.

Özetlersek Fenerbahçe tur için az da olsa bir avantaj yakaladı ama bu hali rövanşta Kanarya'ya yetmeyebilir.

Ve seyirci. 10 bin kişi bile yoktular. Yaz tatili, bilet politikası, heyecan veren transfer yoksunluğu, Pereira faktörü, bir kısım taraftara yönelik ambargo başlıca etkenler. Tabii bir de darbe girişiminin etkisi var. Ama yine de sezonun ilk resmi maçında bu kadar az seyirci olması hayra alamet değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.