Kusursuz bir noktaya doğru giderken...

Vodafone Arena çıkmaz sokak gibi. Beşiktaş hiç yenilmediği bu statta 19. maçında 17. galibiyetini de aldı. Ve o ‘çıkmaz sokak’ta bu kez yolunu şaşıran Atiker Konyaspor oldu.

Skora bakıp kimse aldanmasın. Konya bu sezon Avrupa kupalarında mücadele etmiş bir takım. Geçen seneki kadar olmasa da bu sene yine ligin üst sıralarında. Dokuz deplasman maçında 3 galibiyet, 3 beraberlik alıp, 12 atıp 10 gol yemek de dişli bir takım olduğunun göstergesi. Skorun böyle farklı olması ise Konyaspor’un güçsüzlüğünden değil, tam aksine Beşiktaş’ın gücünden kaynaklandı.

Öncelikle Beşiktaş’ın transfer komitesinin hakkını verelim. Son 3 yıldır neredeyse boşları yok. Her transferleri nokta atış. Dün ‘farkı’ yaratan isimlerin başında yine Quaresma geliyordu ama yeni alınan Babel de Kartal’ı çift kanatlı uçuran faktör olarak ön plana çıktı. Babel 40 yıllık Beşiktaşlı gibiydi. Bir gol attı, 1 asist yaptı, hücumdaki zenginliğin artmasındaki en önemli unsurlardan biri oldu.

Beşiktaş hücum hattı, Galatasaray ileri 4’lü ile birlikte bu ligin en tehlikeli yapısı, adeta Mahşerin 4 Atlısı... Santrforun arkasında yer alan Quaresma, Talisca, Babel üçlüsünü formda olduğu dönemde durduracak bir Süper Lig savunması yok. Bu hat öyle etkili ki Cenk Tosun da gollerini peşpeşe sıraladı, Afrika’daki Aboubakar’a da, tribündeki Demba Ba’ya da birer selam çaktı. Son dakikalarda kazanılan penaltı golü ile ligde 15 gole ulaşan Cenk şimdiden kendi kariyer rekorunu da kırmış oldu. Penaltı kararında bu kez Oğuzhan-Quaresma hamlelerinin olmaması da Şenol Güneş’in takım içindeki bu karmaşaya müdahale ettiğinin de göstergesiydi. Siyah-Beyazlıların savunma hattına dün fazla iş düşmedi. Fabri’ye tehlike yaratan tek isim kendi takım arkadaşı Tosic’ti. Son 2.5 senede Beşiktaş’ın kendi kalesine attığı 4 golün 3’üne imzasını atan Hırvat futbolcu olmasa Fabri kalesinde gol görmeden 90 dakikayı tamamlardı.

Son bir cümle, ön liberolar Atiba- Oğuzhan’a. Mükemmel bir ikili olmaya doğru hızla gidiyorlar. Birbirlerini bu kadar anlayan ve tamamlayan bir ikili performansını 4 yıl önce Melo-Selçuk’ta görmüştük. Atiba- Oğuzhan performansı, bu ikilinin müthiş sezonunu geçecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.