Lens’i durduran Fener’i geçiyor!

Ligde şansımız çok azaldı, hedefimiz Avrupa Ligi” dedi, futbolcularına rövanşa verdiği önemi gösterdi.

“Dolu tribünlere alışığım, stat dolmalı” diyerek seyirciyi de motive etti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, Advocaat’ın hesabını Smolov bozdu.

Beklendiği gibi ilk dakikalara yoğun baskı ile başlayan Fenerbahçe rakibi hataya zorlamaya başlamıştı ki, kendi gafil avlandı. Smolov iki savunmacısı arasından çok iyi vurdu ve maksimum motivasyonu bir anda alt üst etti. Smolov’un ‘maçı ilk yarıda bitirebileceği’ diyen posizyonda ise Volkan Demirel müthiş bir kurtarış yaptı.

Öncelikle şunu belirtelim ki Fenerbahçe’ye yazık oldu. Fenerbahçe 3 gol atması anlamına gelen golü 7. dakikada yediğinde şoka girdi ama son çeyreğe kadar pes etmedi. İlk yarıda Sow’la pozisyonlar buldu, Skrtel ile gol üretti ve soyunma odasına umutla girdi.

İkinci yarıda da yüreğiyle oynadı, bir şans yaratabilmek için uğraştı Fenerbahçe. Pozisyonlar da buldu ama Krasnodar mental olarak bu maça çok iyi hazırlanmıştı. Rakibi iyi analiz etmiş ve başarılı bir savunma planı geliştirmişti. Ceza alanını iyi kapadılar. Erken gelen gol de Rusların ekmeğine yağ sürdü.

VAN PERSİE, GÜİZA GİBİ

Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 4-1’lik maç sonrası “Lens’i tuttuk, Fener’i durdurduk” demişti. Bu kadar yalın bir gerçeği İgor Shalimov’un görmemesi de beklenemezdi.

Advocaat, Shalimov’u şaşırtamadı. Taraftarın baskısı ve sahada yüksek tempo ile sonuca gidebileceğini düşündü Hollandalı. Belki vatandaşı Robin Van Persie’ye çok güvendi. Ama kalabalık Rus savunması arasında etkisizleşti Van Persie. Yeteri kadar hava topu alamadı, doğru ancak Hollandalı’nın ‘uçan’ eski halinden eser kalmadığı da bir kez daha ortaya çıktı. Çuval dolusu paralar bu futbolculara bu maçlar için verilir. Maalesef Van Persie projesi Güiza’dan sonraki en büyük hayal kırıklığıdır. Belki ondan da büyük...

Fenerbahçe’nin zorlu gruptan çıkıp son 32’ye kalması önemli tabii ama 70 gün maç yapmamış bir takıma elenmek de bir o kadar büyük hayal kırıklığıdır. Ligden sonra Avrupa’da gelen bu darbe Fenerbahçe’yi yönetim bazında da ciddi şekilde sarsacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.