Mahallenin ağır abisi

Fenerbahçe’nin derdi geride bu sene. Savunma geçmişi olmayan savunmacıların bireysel hataları çok can yakmaya başladı. Bu zaaf Alanyaspor deplasmanında zirve yaptı. Ersun Yanal da çözümü Adil Rami’yi defansın ortasına yerleştirmekte buldu. Bir diğer yeni transfer Gustavo da Zanka- Rami ikilisinin emniyet kilidi gibi onlara yakın oynadı ama bu tedbirler de savunmadaki gediği kapamaya yetmedi. Zanka’nın ayağından çabuk top çıkaramadığını bilen Orgill yaptığı baskıyla kaptığı topta tehlike yarattı. Diğer stoper Rami geri durur mu, o da presi yiyince topu rakibe kaptırdı. Fakat bu kez Orgill daha becerikliydi, skoru değiştirdi.

Fenerbahçe ilk 45 dakikada rakibi üstünde baskı kuran taraftı ama pozisyon üretmekte zorlanıyordu. Santrfor Vedat Muriç’le topu buluşturma konusunda çok hünerli değildiler. Gustavo- Tolga ikilisinin üretkenliği olmayınca asist işi kanatlara ve Kruse’ye kalmıştı. Ozan ve Dirar’ın katkılarına rağmen kanatlar skoru değiştirecek pozisyonu ortaya çıkaramadı. Yanal, Rodrigues’in sakatlığında Emre’yi biraz da bu pas verimsizliğini gidermek için oyuna attı. Gol ise bir duran toptan, rakip kalecinin de hatalı çıkışında Zanka’dan geldi.

Aslında Yanal yanılmıştı. Geçen hafta fark yiyen Ankaragücü savunması bu kez hata yapmıyor, Orgill’le de tehditkar olmaya devam ediyordu. Metin Diyadin, Fenerbahçe’yi iyi analiz etmişti.

Ersun Yanal, hazır olmadığı her halinden belli olan ve bunu bir gol olarak takıma fatura eden Rami’yi alıp Jailson’u sahaya sürerek başladı ikinci yarıya. Bu süreçte ön plana çıkan isim, yaptığı bindirmelerle Ankaragücü sol kanadını çökerten Ozan’dı ama takım onun temposuna ve hırsına ayak uyduramayınca galibiyet golü de bir türlü gelmedi. 55. dakikada Ozan, skoru değiştirecek pozisyonu yarattı ama Kruse’nin şutunu müthiş çıkartan Korcan, Ankaragücü direnç duvarının yıkılmasına izin vermedi.

İkinci yarıda sol açığa geçen Tolga ve yardıma gelen Dirar’la başlayan sağlı- sollu baskı, Ankaragücü savunmasını bunaltmaya başladı. Yükselen tempo ve beklerin ileride oynaması Fenerbahçe savunmasında boşluklara da yol açtı ama İlhan’ın net pozisyonda topu auta atması Başkent ekibi için kaçak büyük balıktı. Ankaragücü’nün stoperlere yönelik baskı planı Jailson’a da uygulandı ama onun Zanka’nın hatasına düşmeyip topu taca atması, savunmacılara gösterilecek ders niteliğindeydi.

Sonuç olarak, Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda gol için her şeyi yaptı. Bu müthiş baskı Kruse’nin nefis pasında Vedat’la skoru da değiştirdi. Bu golde atağın Emre’nin nefis pasıyla başladığını da belirtelim. Ki, bu maçta tüm toplar Emre’de toplanmıyor, hücum organizasyonlarını o yönlendirmiyordu. Buna rağmen kanatlarda müthiş mücadele sahneleyen isimlerden rol çalmayı başardı. Emre bir hareketi ile mahallenin ağır abisi olduğunu gösterdi.

Bir alkış da Ankaragücü’ne. İkinci golü yedikten sonra pes etmedi, maça asıldı. Puan ya da puanlar alacağı pozisyonları da yakaladı ama birinde maçın yıldızı Ozan’ı, diğerinde eski kalecileri Altay’ı aşamadı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum