Portekiz anahtarı

Beşiktaş kadro derinliği ve maç tecrübesi ile Süper Lig’in en iyi birkaç takımından biri, belki de birincisi. Ama bu sezona henüz girememiş gibi. Maçına göre hatta aynı maçın iki devresine göre farklı farklı oyun oynayabiliyor.

Beşiktaş dün karşısında çok iyi kapanan, neredeyse hiç hata yapmayan bir Malatyaspor buldu. Konuk ekip ‘önce 1 puan’ diyerek ilk 45 dakikada, son saniyede Karius’un çıkardığı pozisyon dışında yarı alanından çıkmadı. Peki Beşiktaş ne yaptı? Fazla yan pas ve düşük tempolu futbolla rakibinin ekmeğine yağ sürdü. Quaresma bildiğimiz performansı ile sahadaydı ama Babel’in yerine ilk 11’de sahaya çıkan Lens’in katkısı yok gibiydi. Negredo savruk, Oğuzhan da etkisiz kalınca ilk yarı Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynayamadı, Malatya duvarını aşamadı. Tek göze çarpan fark, Adem Ljajic’in yeni olmasına rağmen rahatlığı ve uyumuydu.
Şenol Güneş ikinci yarıya Lens- Babel değişikliği ile başladı. Ama kilidi açan yine Portekiz anahtarı oldu. Quaresma’nın kornerinde Pepe nefis bir kafa vuruşuyla Beşiktaş’ı rahatlattı. Ama bu ferahlık çok kısa sürdü. Malatya geriye düştükten sonra oyun planını değiştirdi ve çok adamla ataklara başladı. Karius bu baskı anında öne çıkarak olası bir sancılı duruma müsade etmedi.

Beşiktaş dün kazandı ama temposunu yükseltmezse işi kolay olmaz. Hele ki Negredo gbi takım oyununa uygun ama santrfor olarak yetersiz bir golcüyle... Gerçi ısrarlı takibi ile kaptığı top ve yaptığı ortayla Babel’e gol attırdı ama o dakikaya kadar da taraftara saç baş yoldurdu.
Dün Negredo, özellikle Oğuzhan ortalamanın altında kaldı, üste çıkan ise Karius, Pepe, Vida, Caner, Quaresma’ydı.

Hakem Umut Halil Meler’in Medel’e gösterdiği ikinci sarı kart ise önemli bir hataydı, oyuncu Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.