Rizespor başladı Beşiktaş bitirdi

Beşiktaş için en zor deplasmanlardan biriydi Rize. Sadece Rize’nin atağa kalkıp ligin flaş takımı olması değildi zorluk; bir de yetişmek için uğraşıp durduğu zirve yarışındaki rakipleri Başakşehir ve Galatasaray’ın kazanmasının getirdiği baskı vardı oyuncuların üstlerinde... Nitekim Rizespor maça hızlı girdi ve kolay lokma olmayacağını gösterdi. Boldrin-Aatif-Vedat üçlüsü Beşiktaş savunması üzerinde baskı kurmaya başladı.

Beşiktaş ise tecrübesine güveniyordu. Şenol Güneş hızlı forvetlere sahip Rize’ye karşı kontrollü futbolu tercih etmişti. Ama Rize deplasmanında Güneş’in şansı da yanındaydı.

Vida’nın kornerde Rize savunması tarafından boş bırakılması ve hemen ardından da Adem Ljajic’in kaleciyi avlayan nefis şutu Beşiktaş’ı ilk çeyrekte 2-0’a taşıdı. Oysa oyun ortadaydı ve bu skora karşın Beşiktaş’ın ilk yarıda organize atağı yoktu. Çizgide oynayan Ljajic’in gol dışındaki etkisizliği, Lens’in gününde olmaması Burak Yılmaz’ı forvette yalnız bıraktı ve Beşiktaş pozisyon bulmakta zorlandı, hatta üç pası peş peşe yapamadı.

Siyah-Beyazlıların bu dağınık görüntüsüne Rizespor’un maçı bırakmaması eklenince Vedat’ın golü geldi. Vedat, Caner’in savunmadaki zaafını kullanıp ev sahibi takımı oyuna ortak etti. Bu gol, Beşiktaş’a oynamadan kazanmanın bazen şansla bile olamayacağını hatırlatıyordu.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Çaykur Rizespor oldu. Aatif önderliğindeki ev sahibi ekibin yoğun baskısı maçı Beşiktaş için kritik bir eşiğe getirdi. Bu anlarda gelen Burak Yılmaz’ın golü gidip gelen maçı Beşiktaş’a yaklaştırdı. Yine de karşılaşmayı bırakmayan Rizespor farkı yeniden bire indirirken Şenol Güneş’in Burak-Güven değişikliği geldi. Hakemlerin VAR odası ile konuşma hareketini taklit eden Burak’ın gördüğü sarı kart ise tam bir acemilik örneğiydi. Ancak Burak’ın yerine giren Güven’in attığı ilk gol tipik bir Burak golüydü ve Kartal’ı rahatlattı. İkinci yarıda etkili futbolu ile Beşiktaş’ı taşıyan Ljalic’in frikik golü de görülmeye değerdi. Sonrasında Güven yine sahne alınca golleri saymak bile zorlaşmaya başladı...

Rizespor açık futbol oynayan, dahası futbolu futbol gibi oynayan bir takım. Etkili bir ekip ama bu tarz futbolun bazı zaafları da var.

Güneş savunma kadrosu ile çıkıp, kontratak futbolu ile sonuca gitti. Son bölümde Rize’nin direncinin kırılması ile de farka gitti. Her şeye rağmen ev sahibi ekibin de iyi bir oyun ortaya koyduğunu, 7-2’lik yenilgiye rağmen alkışı hak ettiğini de belirtmek gerek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum